TOP termékek

Kálciumnitrát 25 kg ( Yara Tera Calcinit )

Kálciumnitrát  25 kg  ( Yara Tera Calcinit )
Kálciumnitrát 25 kg ( Yara Tera Calcinit )
Raktáron
bruttó: 7 650 Ft
Egységár: bruttó: 306 Ft/kg
Részletek
Azon műtrágyákat amelyeknek az ammónium-nitrátból származó nitrogén tartalma 16 (m/m), vagy ezt meghaladja, kizárólag őstermelőknek és mezőgazdasági vállalkozóknak áll módunkban értékesíteni!

Szabályozás:
Attól függően lehet megkülönböztetni a szakmai felhasználókat, akiknek a rendelkezésére lehet bocsátani a korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat, és a lakossági személyeket, akiknek nem lehet a rendelkezésére bocsátani a korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat, hogy az adott személy saját kereskedelmi, üzleti vagy szakmai, ideértve az erdészeti, kertészeti és mezőgazdasági tevékenységeket is – akár teljes munkaidőben, akár részmunkaidőben végzett – tevékenységével összefüggő célokra kívánja-e felhasználni az érintett robbanóanyag-prekurzorokat, nem feltétlenül összefüggésben azon földterület nagyságával, amelyen az említett tevékenységet végzik. Ennélfogva a gazdasági szereplők nem bocsáthatnak korlátozott robbanóanyag-prekurzort sem olyan természetes vagy jogi személyek rendelkezésére, akik vagy amelyek szakmai tevékenységüket olyan területeken végzik, ahol az adott konkrét korlátozott robbanóanyag-prekurzorokat általában nem használják szakmai célokra, sem olyan természetes vagy jogi személyek rendelkezésére, akiknek vagy amelyeknek a tevékenysége nem kapcsolódik semmilyen szakmai célhoz.

Tökéletesen vízoldható Yara kalcium műtrágya kedvező áron
A YaraLiva™ Calcinit nitrogént és kalciumot tartalmazó öntözőműtrágya. Vízben teljesen és maradék nélkül oldódik, bármilyen öntözési rendszerrel kijuttatható. Nitrát-nitrogén tartalma közvetlenül felvehető, azonnal megindítja a növekedést, nem kötődik le a talajban, így rögtön a növények rendelkezésére áll. Növeli az egyéb tápelemek, mint a kálium, kalcium és magnézium felvételét is.
A kalcium hozzájárul az egészséges sejtfalképződéshez, javítja a termés minőségét, eltarthatóságát, növeli a betegségekkel szembeni ellenállóságot.
Yara kalcium-nitrát összetétele:
” összes nitrogén tartalom: 15,5%
” nitrát-nitrogén tartalom: 14,4%
” ammónia nitrogén: 1,1%
” kalcium tartalom (CaO): 26,5%
” vízoldhatóság (20°C): 1200 g/l
” EC (1 g/l 25°C): 1,2 mS/cm
” kémhatás (1%-os koncentrációban): 6,0
Yara kalcium-nitrát felhasználása, adagolása:
” Az összes kertészeti kultúra kalcium és nitrogén ellátására, tápoldatként kijuttatva.
” Használata különösen javasolt a kalcium hiányra érzékeny kultúráknál, mint például a paprika, uborka, dinnye, paradicsom, saláta.
” Felhasználható önállóan, vagy összetett tápoldatok készítésére is.
” Javasolt koncentráció: 0,05-0,15%
” Hajtatott zöldségfélékben tápoldatozásra szaktanács szerint külön törzsoldat-tartályból, vagy külön menetben kijuttatva (0,02-0,1%-os oldatban).
” Szántóföldi zöldségnövényekben és egyéb gyümölcs kultúrákban (pl. dinnye, uborka, paradicsom) egész területre fejtrágyaként 14-20 naponta 200-400 kg/ha dózisban öntözések előtt vagy öntözéssel kijuttatva. Tápoldatozásra szaktanács szerint külön törzsoldat-tartályból, vagy külön menetben kijuttatva (0,02-0,1%-os oldatban vagy 25-50 kg/ha dózisban) 7-14 naponta.
” Levéltrágyaként 5-10 kg/ha dózisban, növényvédelmi munkákkal egy menetben, 7-14 naponta.
” Almástermésűekben öntözések előtt vagy öntözéssel 200-400 kg/ha dózisban fejtrágyaként, illetve levéltrágyaként a növényvédelmi kezelésekkel egy menetben 3-10 kg/ha.
” Bogyósgyümölcsökben fejtrágyaként öntözések előtt vagy öntözéssel 200-400 kg/ha, illetve levéltrágyaként a növényvédelmi kezelésekkel egy menetben 3-10 kg/ha.
” Hajtatott dísznövényekben elsősorban tápoldatozásra, külön menetben kijuttatva 0,05-0,2%-os töménységben 7-14 naponta. Virágzásban lévő állomány lombtrágyázása nem javasolt!
” Cserepes dísznövényekben elsősorban tápoldatozásra, külön menetben kijuttatva 0,05-0,1%-os töménységben 14-20 naponta. (Szaktanácsadás alapján, a kultúra Ca igényéhez igazítva). Virágzásban lévő állomány lombtrágyázása nem javasolt!
Adatok
Kategória
MŰTRÁGYA
Cikkszám
000920
Tömeg
25,5 kg/DB