TOP termékek

Insegar 25 WG 600 gr

Insegar  25 WG    600 gr
Insegar 25 WG 600 gr
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 36 395 Ft
Egységár: bruttó: 60 659 Ft/kg
Nincs raktáron
Részletek
Az Insegar rovarátalakulást gátló rovarölő szer (inhibitor).
Házikerti adagolása: ml / 10 liter permetlé
Hatóanyag: 250 g/kg fenoxikarb

Forgalmazási kategória: II (Zöld könyv köteles)

Az integrált gyümölcsösök nélkülözhetetlen készítménye.
Az Insegar rovarátalakulást gátló szer (inhibitor). A tojásból a hernyó-, illetve a hernyóból a bábformaváltást akadályozza meg. Aknázómolyoknál a lárvák tojásból való kelését akadályozza. A szer alkalmazását mindig feromon-csapdás előrejelzésre alapozzuk.
Almatermésűekben az első permetezést a sodrómolyok áttelelő lárvái (L4–L5) ellen kell végezni, ami általában a közvetlen virágzás utáni időszakra tehető, és egybeeshet az aknázómolyok I. nemzedékének rajzásával, illetve az almamoly I. nemzedékének rajzáskezdetével. Az almamoly I. nemzedékének elhúzódó rajzása esetén, 14–21 nappal az első kezelést követően egy második permetezés válhat szükségessé. Ekkor általában a kisebb, 0,3–0,4 kg/ha dózis alkalmazása is elégséges. Egy vegetációs időszakban maximum két kezelés végezhető a készítménnyel.
Őszi- és kajszibarackban, valamint szilvában a gyümölcsmolyok ellen nemzedékenként egy kezelés többnyire elegendő, a kijuttatás optimális időpontja a kártevő fajok imágóinak megjelenése.
Szőlőben szőlőmolyok ellen a szert a második nemzedék rajzáskezdetekor alkalmazzuk. Elhúzódó, intenzív rajzás esetén a kezelés 12–14 nap múlva megismételhető. A szükséges szermennyiséget a fertőzési veszélyhez igazítva kell megállapítani, de a második kezelésnél a kisebb dózis alkalmazása elegendő.

Dózisa:
sodrómolyok 0,6 kg/ha,
alma- és körtemoly 0,3 kg/ha,
keleti gyümölcsmoly és barackmoly 0,3-0,4 kg/ha,
szilvamoly 0,3 kg/ha,
szőlőmolyok, szőlőilonca 0,4- 0,6 kg/ha.

Méregjelzés, veszélyesség:
Gyakorlatilag nem mérgező. Veszélyjel - nem jelölésköteles. Vízi szervezetekre közepesen veszélyes. Méhekre nem veszélyes, de virágzáskor permetezése nem ajánlott, mert a fiasítást megzavarhatja.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
almatermésűek, csonthéjasok: 21 nap

Kiszerelés: 600 g
Adatok
Forgalmi kategória.
II. Feltételes forgalmú készítmény !
Kategória
ROVARÖLŐK
Cikkszám
003660
Tömeg
800 g/db