TOP termékek

Hydrostar 20 gr leveles (15db/#)

Hydrostar    20 gr  leveles  (15db/#)
Hydrostar 20 gr leveles (15db/#)
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Raktáron
bruttó: 540 Ft
Egységár: bruttó: 27 007 Ft/kg
Részletek
A Hydrostar alkalmazása
Rézhidroxid tartalmú gombaölőszer baktériumos és gombás fertőzések ellen főleg kertészeti növények esetében. Peronoszpóra, monília, rozsda, varasodás, levél- és vesszőbetegségek, tafrina, ágelhalás, gnomónia, tűzelhalás ellen javasolt.

Szőlőben a kezeléseket szőlőperonoszpóra ellen az előrejelzésre alapozva, preventíven célszerű elkezdeni a 20-25 cm-es hajtásállapot körül, majd a fertőzés alakulása szerint 7-14 naponként javasolt folytatni, 20 g/10 l víz dózissal. A bogyófejlődés időszakában végzett kezelések kedvezően befolyásolják a szürkepenész elleni védekezések eredményességét. A vegetációs időszak első felében végzett kezeléseknél tekintettel kell lenni a termesztett szőlőfajta rézérzékenységére. A készítmény hatásos még szőlőorbánc ellen. Virágzás után 30 g/10 l víz dózissal permetezzünk.
Dózis: 20 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 21 nap

A készítményt almatermésű (alma, körte, birs, naspolya) kultúrákban baktériumos, gombás eredetű betegségek ellen (varasodás, monília, ágelhalás, stb.) a tavaszi és őszi időszakban, lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni, 30 g/10 l víz dózissal. Tűzelhalás és egyéb gombabetegségek ellen (kivéve lisztharmat) ellen a védekezéseket megelőző jelleggel, rügypattanástól zöldbimbós állapot végéig 2-3 alkalommal lehet elvégezni, legalább 7-10 napos gyakorisággal, nagy lémennyiséggel.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 10 nap

Csonthéjasokban (őszi- és kajszibarack, szilva, meggy, cseresznye) baktériumos- és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, valamint őszibarackban tafrinás levélfodrosodás ellen legfeljebb levélrügy pattanásig (őszibarack), pirosbimbós állapotig (kajszibarack) illetve fehérbimbós állapotig (szilva, meggy, cseresznye) lehet védekezni a rézérzékenységből fakadó perzselési veszély nélkül. A tavaszi lemosó permetezéssel megelőzzük a monília és apiognomónia elterjedését. Ősszel, a lombhullás kezdetétől a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a kezelés ismét indokolttá válhat.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 21 nap

Bogyósokban (ribiszke, málna, köszméte, szamóca, szeder, fekete bodza) a vegetációs időszak elején és a termés betakarítása után vessző- és levélbetegségek ellen lemosásszerűen javasolt a kezelés.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 21 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő málna: 5 nap

Héjas gyümölcsűekben (dió, szelídgesztenye, mandula) baktériumos és gombás betegségek (kivéve lisztharmat) ellen az őszi lombhullástól a levélkezdemények megjelenéséig, mandulában az őszi lombhullástól fehér-, ill. rózsaszín bimbós állapotig végezhetők a kezelések.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 21 nap

Zöldségfélékben (paprika, paradicsom, uborka, cukkini, bab, borsó) baktériumos és gombás betegségek (kivéve lisztharmat) ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző módon szükséges elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 2-3 alkalommal 10-14 naponként célszerű megismételni. Járványveszélyes időszakban a baktériumos betegségek ellen fűszerpaprikában további 1-2 védekezés is szükséges. Hagyma és borsó permetezésénél a permetlé tapadásfokozásához nedvesítőszer hozzáadása indokolt. Bab és borsó esetében rozsda ellen, hagymában peronoszpóra ellen hatékony.
Dózis: 30 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő hagyma: 21 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő paprika, paradicsom: 7 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő uborka, cukkini, bab, borsó: 5 nap

Burgonyában a kezeléseket az előrejelzése alapozva, preventíven kell elkezdeni, fitoftóra és alternária ellen. Később a fertőzés alakulása szerint 8-12 naponként szükség szerint megismételni.
Dózis: 60 g /10 l víz
Kezelések max száma: 4, kezelések között eltelt idő: 8 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő hagyma: 7 nap

Kiszerelés: 20 g
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
GOMBAÖLŐK
Cikkszám
003661
Tömeg
50 g/db