TOP termékek

Gramin 5 liter

Gramin  5 liter
Gramin 5 liter
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 51 720 Ft
Egységár: bruttó: 10 344 Ft/l
Nincs raktáron
Részletek
A gyomokkal versengő, fiatal kultúrnövények megfelelő védelme a jövedelmező növénytermesztés alapeleme.

Gramin a napraforgóban
A napraforgó gyomirtása elsősorban a T4-es egy- és kétszikű gyomokra irányul. A magról kelő fűfélék közül a legnagyobb gondot a kakaslábfű, a muharfajok és a vadköles okozzák. Az évelő egyszikűek közül a fenyércirok magról kelő és rizómás alakját kell feltétlenül megemlíteni.
A magról kelő fűfélék és az évelő egyszikűek (pl. fenyércirok, tarackbúza) ellen alkalmazhatók napraforgóban a szuperszelektív készítmények. A Gramin adagja magról kelő fűfélék ellen 0,7–1,0 l/ha, a fenyércirok magról kelő alakja ellen 0,8 l/ha, míg a rizómás fenyércirok ellen 1,0–1,2 l/ha, tarackbúza ellen 2,0–2,5 l/ha, csillagpázsit ellen pedig 3,0–3,5 l/ha. A napraforgó 6 levelesnél fejlettebb állományában legfeljebb 1,5 l/ha-os dózis használata javasolt.

Gramin a szójában
A kakaslábfű és a muharfélék csaknem egyszerre kelnek a szójával. Lombzáródásig pedig a melegigényes vagy folyamatos kelésű fűfélék (pl. fenyércirok, vadköles) megjelenése okozhat terméskiesést, illetve erős gyomosodás esetén gátolhatja a betakarítást.
A Gramin adagja magról kelő fűfélék ellen 0,7–1,0 l/ha, a fenyércirok magról kelő alakja ellen 0,8 l/ha, míg a rizómás fenyércirok ellen 1,0–1,2 l/ha, tarackbúza ellen 2,0–2,5 l/ha, csillagpázsit ellen pedig 3,0–3,5 l/ha.

Gramin a hüvelyesekben és lucernában
A fűfélék közül leginkább a kakaslábfű megjelenésére számíthatunk. A Gramin adagja a hüvelyesek és a lucerna egyszikű gyomnövényei esetében megegyezik a szójánál leírtakkal.

Gramin a cukorrépában
A magról kelő fűfélék közül általában a kakaslábfű és a muharfélék adnak gyomirtási feladatot. Az évelő egyszikűek közül pedig a fenyércirok jelent nehézséget a gyomirtás során. A Gramin adagja a cukorrépa egyszikű gyomnövényei esetében megegyezik a szójánál leírtakkal.

Kiszerelés: 5 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
GYOMÍRTÓK
Cikkszám
003714
Tömeg
6,5 kg/db