TOP termékek

Gladiator Forte 1 liter (12db/#)

Gladiator Forte   1 liter   (12db/#)
Gladiator Forte 1 liter (12db/#)
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 6 174 Ft
Egységár: bruttó: 6 174 Ft/l
Nincs raktáron
Részletek
Minden gyom ellen hatásos totális gyomirtó szer.

Házikerti dózis: 1-3 dl/10 liter víz, amellyel 100-150 m2 permetezhető le. Nagyüzemi dózis: 3-5 liter/ha

Környezetbarát glifozát formuláció. Szőlőben, gyümölcsösben, gyepfelújításkor totális gyomirtásra ajánljuk. Járdán, térkövek között, házak tövében, sírok körül kikelt gyomok irtására is kiválóan alkalmas.
A legjobb gyomirtó hatást akkor érhetjük el, ha olyankor permetezünk, amikor a gyomoknak már legalább 4-8 levelük van és intenzíven növekednek. Ez különösen fontos a nehezen irtható tarackos gyomnövények esetében, hogy a hatóanyag kellő mennyiségben fel tudjon szívódni és eljusson a földalatti tarackokba is.
Legkedvezőbb olyankor permetezni, amikor a levegő hőmérséklete 15-25 C fok és a következő 6 órában nem várható eső. Kijuttatáskor nagyon ügyeljünk, hogy virágainkra, kultúrnövényeink levelére ne kerüljön permetlé, mert azokat is károsíthatja. A permetlé elkészítése előtt mindig gondosan olvassuk el a készítmény csomagolásán található részletes tájékoztatót!

Gyakorlati tanács: csak zöld felületen keresztül ható totális, felszívódó gyomirtó szer, talajhatása nincs! Általában az ideális felhasználási időpont a növények intenzív növekedésének ideje, de néhány gyomnövény virágzásban a legérzékenyebb (pl. szulák-félék)! Figyelem, a permetlé ne sodródjon el, mert a környező egyéb kultúrák károsodhatnak!

Hatóanyag: 480 g/l glifozát,

Szántóföldi kultúrák esetében 3%-nál magasabb szerves anyag tartalmú talajokon, vetés előtt, illetve után, a csírázás megindulásáig alkalmazható a készítmény, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag aprómorzsás talajréteg takarja. A kis csíranövény nem érintkezhet a készítménnyel.
Gyümölcsös és szőlő esetében a készítmény 3 évesnél idősebb telepítésekben alkalmazható. A kezelést célszerű a gyümölcsszüret után ősszel, illetve hajtásnövekedés kezdetéig tavasszal elvégezni. A kezelés során ügyelni kell arra, hogy a permetlé a zöld növényi részekre ne kerüljön, mert azokat károsíthatja. Ezt védőlemezzel felszerelt szórófejjel, vagy egyéb speciális permetezési technikával lehet biztosítani.
Napraforgóban a kezelést a kaszatok 20-30%-os nedvességtartalmánál kell elvégezni. Kukoricában a szemek 30-40%-os nedvességtartalma esetében juttatható ki a készítmény. Fakitermelésnél a tuskók sarjhajtásai ellen kell alkalmazni 3,5%-ban. Két évesnél idősebb luc-, erdei-, fekete- és duglászfenyő telepítésekben teljes felülkezeléssel akkor lehet a készítményt kijuttatni, amikor kialakult a tűlevelek védettségét biztosító viaszréteg.
Legelő, gyep területek felújításakor a feltörést, vagy az újravetést megelőzően használható.
Mezőgazdaságilag nem művelt területeken – ahol ezt a helyi rendelet nem tiltja – totális gyomirtására lehet alkalmazni. A készítmény nem szelektív, a permetlé elsodródása esetén a környező kultúrákat károsíthatja.
Lucernában arankával erősen fertőzött területeken foltkezelés, vagy teljes felületkezelés formájában. Foltkezelés estén 0,2-0,3% – os koncentrációban kell felhasználni. Teljes felületkezelés esetén 0,5-0,7 l/ha a készítmény dózisa. A kezelés kis mértékben visszavetheti a lucerna fejlődését a következő kaszálásig, ezért teljes felületkezelés csak erősen fertőzött területeken javasolható. A kezelést a lucerna kaszálását követő 5-7 nap múlva kell elvégezni. Magtermő lucernában, vagy a magfogás szakaszában alkalmazása nem javasolt.
Repcében a kezelést akkor kell elvégezni, amikor a becőszint középső harmadában a magvak legalább 60%-a barna színű, a becők ekkor még zöldek.
Szójában a hüvely sárga, sárgásbarna elszíneződését követően alkalmazható, amikor a szójababszemek nedvességtartalma 30% körül van. Repcében, szójában a kijuttatás kizárólag földi géppel (hidas traktorral) történhet. Alkalmazása vetőmag termesztésben nem javasolt.

Kiszerelés: 1 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
GYOMÍRTÓK
Cikkszám
002905
Tömeg
1,2 kg/db