TOP termékek

Folicur solo 250 ml

Folicur solo 250 ml
Folicur solo 250 ml
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Raktáron
bruttó: 6 956 Ft
Egységár: bruttó: 27 823 Ft/l
Részletek
Felhasználás
A Folicur Solo egy szisztémikus triazol típusú készítmény. A gombák fejlődését két ponton blokkolja. Hatásspektruma széles, őszi káposztarepcében jelentős növekedésszabályozó hatással is rendelkezik.

Felhasználható:
Őszi káposztarepcében fómás, szklerotiniás, botritiszes, és alternáriás (becőrontó) betegségek ellen, illetve a növekedésszabályozása céljából 0,5-1,0 l/ha dózisban. Tavasszal a szárbaindulástól a virágzás kezdetéig 1 l/ha adagban.
Csonthéjasokban moníliás hajtás- és virágfertőzés, továbbá gnomóniás levélfoltosság ellen 0,75–1 l/ha, (7,5-10 ml/10 l víz)valamint őszibarack tafrinás levélfodrosodása ellen 1 l/ha (10 ml/10 l víz) dózisban, csonthéjasok egyéb levélbetegségei ellen pedig 0,75–1 l/ha dózisban (7,5-10ml/10 l víz).
Almatermésűekben a Golden típusú almák kivételével lisztharmat és varasodás ellen0,5 l/ha (5 ml/10 l víz) dózisban.
Szőlőben lisztharmat és szürkepenész ellen 0,4 l/ha (4 ml/10 l víz) dózisban.
Kalászosokban lisztharmat, rozsda, helminthospórium, szeptória, valamint kalászfuzáriózis ellen 1 l/ha dózisban.

Javasolt technológia:
Őszi káposztarepcében őszi kezelésnél a repce 4-8 leveles állapotában kell kijuttatni, lehetôleg 12 °C feletti hőmérsékleten. Fagykárcsökkentés céljára a javasolt minimális dózis 0,5 l/ha. A télállóság javító hatás fokozása, illetve tavaszra áthúzódó gombaölô hatás érdekében a dózis 0,75-1,0 l/ha-ra növelhető.Tavaszi alkalmazásnál - szárbaindulástól virágzás kezdetéig - 0,75-1,0 l/ha dózisban hatásos a fellépő betegségek ellen, növeli a szárszilárdságot, serkenti az oldalhajtások képződését és segíti az egyöntetű virágzást.
Csonthéjasokban moníliás hajtás- és virágfertőzés ellen a virágzás kezdetétől az elvirágzásig, a fertőzési nyomástól függően1-3 alkalommal permetezzünk. Levélbetegségek ellen a virágzást követően elôrejelzésre alapozottan, vagy az első tünetek megjelenésekor 1-2 kezelés szükséges.
Őszibarackban tafrinás levélfodrosodás ellen pirosbimbós állapottól javasolt kijuttatni 10-12 naponként 2-3 alkalommal.
Almatermésűekben lisztharmat ellen a kezeléseket megelőző jelleggel - pirosbimbós állapottól zölddió nagyságig - kell elvégezni. Varasodás elleni alkalmazása az aszkospóra szóródás időszakában javasolt, kontakt gombaölő szerekkel kombinálva.
Szőlőben lisztharmat ellen a szisztémikus blokkban megelőző jelleggel javasolt kijuttatni. A készítmény szürkepenész ellen jó mellékhatással rendelkezik, de erős fertőzés esetén ez csak speciális botritisz elleni készítménnyel kombinációban elégséges.
Kalászosokban levél és kalász védelemre az első tünetek észlelésekor megelőző jellleggel javasolt alkalmazni, a szárbaindulás kezdetén és a kalászhányás végén - virágzás kezdetén.


Várakozási idők:
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Őszi káposztarepce: 35 nap
Kalászosok: 30
Szőlő: 35 nap
Csonthéjasok: 14 nap
Alma: 28 nap

Eltarthatóság: Eredeti zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év.

Kiszerelés: 250 ml
Adatok
Forgalmi kategória.
II. Feltételes forgalmú készítmény !
Kategória
GOMBAÖLŐK
Cikkszám
000385
Tömeg
400 g/DB