TOP termékek

Folicur solo 1 liter

Folicur solo  1 liter
Folicur solo 1 liter
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Raktáron
bruttó: 11 134 Ft
Egységár: bruttó: 11 134 Ft/l
Részletek
Hatóanyag: 250 g/l tebukonazol

Méhveszélyesség: nem veszélyes

Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, növényvédőszer raktárban 2 évig.

Házikerti adagolás: 10 l vízhez szükséges szermennyiség szôlôben 4 ml kajszibarackban, őszibarackban, szilvában, meggyben és cseresznyében 7,5-10 ml almában 5 ml


Használható:búza, árpa, tritikálé, csonthéjasok, alma, repce, szőlő

Kártevő: gabonalisztharmat, rozsda-, helmitospóriumos és szeptóriás betegségek, kalászfuzariózis, monília, blumeriellás levélfoltosság, gnomóniás levélfoltosság, tafrina, lisztharmat, varasodás, szürkepenészes rothadás.
A Folicur Solo egy szisztémikus triazol típusú készítmény. A gombák fejlődését két ponton blokkolja. Hatásspektruma széles, őszi káposztarepcében jelentős növekedésszabályozó hatással is rendelkezik.

Felhasználható:
Őszi káposztarepcében fómás, szklerotiniás, botritiszes, és alternáriás (becőrontó) betegségek ellen, illetve a növekedésszabályozása céljából 0,5-1,0 l/ha dózisban. Tavasszal a szárbaindulástól a virágzás kezdetéig 1 l/ha adagban.
Csonthéjasokban moníliás hajtás- és virágfertőzés, továbbá gnomóniás levélfoltosság ellen 0,75–1 l/ha, (7,5-10 ml/10 l víz)valamint őszibarack tafrinás levélfodrosodása ellen 1 l/ha (10 ml/10 l víz) dózisban, csonthéjasok egyéb levélbetegségei ellen pedig 0,75–1 l/ha dózisban (7,5-10ml/10 l víz).
Almatermésűekben a Golden típusú almák kivételével lisztharmat és varasodás ellen0,5 l/ha (5 ml/10 l víz) dózisban.
Szőlőben lisztharmat és szürkepenész ellen 0,4 l/ha (4 ml/10 l víz) dózisban.
Kalászosokban lisztharmat, rozsda, helminthospórium, szeptória, valamint kalászfuzáriózis ellen 1 l/ha dózisban.
Javasolt technológia:
Csonthéjasokban moníliás hajtás- és virágfertôzés ellen a virágzás kezdetétől az elvirágzásig, a fertőzési nyomástól függően 1-3 alkalommal permetezzünk. Levélbetegségek ellen a virágzást követően előrejelzésre alapozottan, vagy az első tünetek megjelenésekor 1-2 kezelés szükséges. Őszibarackban tafrinás levélfodrosodás ellen pirosbimbós állapottól javasolt ki-juttatni 10-12 naponként, 2-3 alkalommal.
Almatermésûekben lisztharmat ellen a kezeléseket megelőző jelleggel - piros-bimbós állapottól zölddió nagyságig - kell elvégezni. Varasodás elleni alkalmazása az aszkospóra szóródás időszakában javasolt, kontakt gombaölő szerekkel kombinálva. Szőlőben lisztharmat ellen a szisztémikus blokkban megelőző jelleggel javasolt kijuttatni. A készítmény szürkepenész ellen jó mellékhatással rendelkezik, de erős fertőzés esetén ez csak speciális botritisz elleni készítménnyel kombinációban elégséges. Kalászosokban levél- és kalászvédelemre az első tünetek észlelésekor megelőző jelleggel javasolt alkalmazni, a szárbaindulás kezdetén és a kalászhányás végén-virágzás kezdetén.
10 l vízhez szükséges szermennyiség szôlôben 4 ml kajszibarackban, őszibarackban, szilvában, meggyben és cseresznyében 7,5-10 ml almában 5 ml

Várakozási idők:

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Őszi káposztarepce: 35 nap
Kalászosok: 30
Szőlő: 35 nap
Csonthéjasok: 14 nap
Alma: 28 nap

Kiszerelés: 1 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
II. Feltételes forgalmú készítmény !
Kategória
GOMBAÖLŐK
Cikkszám
000434
Tömeg
1,2 kg/DB