TOP termékek

Folicur 250 EW 5 liter

Folicur 250 EW  5 liter
Folicur 250 EW 5 liter
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Raktáron
bruttó: 53 000 Ft
Egységár: bruttó: 10 600 Ft/l
Részletek
A Folicur Solo 250 EW egy triazol szisztémás gombaölő szer a szőlő, alma és repce betegségeinek ellenőrzésére, amely a tebukonazol hatóanyagot tartalmazza: 250 g / l .
A Folicur Solo szisztémás növényi termék. Rövid idővel a kezelés után a tebukonazol hatóanyaga behatol a légutakba, és akropetálisan eloszlik a szövetekben, ahol gátolja a gomba kitágulását az ergoszterol szintézisének gátlásával. Ez a hatásmechanizmus lehetővé teszi, hogy a termék megelőzhető, gyógyító és bizonyos helyzetekben még a nagyon patogén gombák ellen is hatékonyan megszüntesse. A Folicur Solo széles spektrumú hatást fejt ki, ami megduplázódik a kórokozókra gyakorolt tartós hatással (10-14 nap).

Működési mód:
Szőlő - A permetezési program szerint a Folicur Solo 0,8 l / ha dózisban a penészgomba elleni küzdelemre szolgál. 1-2 virág utáni kezelésre ajánlott, amikor a betegség nyomása magas. Elővigyázatos kezelésre is használható (különösen a virágzás kezdetétől), ha a betegség nyomása magas, és szisztémás termék használatát igényli. Ha szükséges a lisztesedés és a szürke rothadás elleni egyidejű védelem biztosítása, a Folicur Solo-t Verita, Mikal Flash, Teldor, Mythos, Euparen vagy más, e betegségekre jellemző termékek kombinációjával használhatlják.
A kőgyümölcsök - a Folicur Solo ismert, hogy az egyik leghatékonyabb termék a monilinia - barna rothadás elleni küzdelemhez, sárgabarack, őszibarack, szilva, cseresznye, megyy. A szükséges kezelések száma 2-4, a fertőző tartaléktól és az időjárási viszonyoktól függően. Az első két kezelést a szirmok rózsaszín gomb fenofázisában és rázkódásában végzik, és célja a Monilinia laxa faj elleni küzdelem, amely elsősorban a virágokon nyilvánul meg. A következő két kezelést elsősorban a Monilinia fructigena elleni küzdelemre is használják, és célja a gyümölcs elleni támadás megelőzése és leküzdése. A szükséges koncentráció 0,075% - 0,1%, 1000 l / ha térfogat esetén. A kezeléseket 10-14 napos időközönként megismételjük.
Az Alma - Folicur Solo főleg a penész (Erysiphe graminis) és az almahab (Ventura iaequalis) elleni küzdelemben használatos. A szükséges koncentráció 1500 l / ha térfogatban 0,05%. A kezelést a gomba biológiai ciklusától függően a virágzás előtti és utáni riasztás előtt végezzük. Ajánlatos biológiai kompatibilitási vizsgálatot végezni minden kezelés előtt, mivel a fitotoxicitási jelenségek előfordulhatnak egyes fajtákban (pl. Golden).
A Repce-Folicur Solo-t 1,0 l / ha dózisban használják a fehérrothadás, a barna tapasz és a pelyhesedés elleni küzdelemben. Őszi kezelésekre van szükség, ha a korai vetés és az éghajlati viszonyok kedveznek a buja növény növekedésének. Ilyen helyzetekben a 4-6 leveles fenofázisban alkalmazott Folicur Solo nagyon jó védelmet nyújt a növények ellen a betegségek (pl. Pelyhesedés) ellen, ami befolyásolja a lombozatukat. Ugyanakkor a Folicur Solo növekedési szabályozóként is működik, korlátozva a szár nö

Ezzel a kezeléssel a Folicur Solo:
- A kultúra védelme a betegség támadásaival szemben
- A téligés ellenállása és a terméscsökkenés ellenállása a feszültségnövekedés korlátozása miatt.
Az őszi kezeléshez szükséges oldat térfogata 300 l / ha. A vegetációs időszak második részében a kezelések a szürke penész, valamint a barna rothadás vagy a penészgomba elleni küzdelemre irányulnak, és ősszel és a tavaszi repcében a növények virágzásakor kerülnek végrehajtásra. Az oldat térfogata 300-400 l / ha.
Kezelt növények: Szőlő, gyümölcsfák, alma, repce

Betegségek és harcolt gombák: Pelyhes penész, Szürke penész, Barna rothadás, Venturia, Blackleg betegség (Phoma lingam).

Az adagolás a kezelt növénytől függően változik.

Kiszerelés: 5 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
II. Feltételes forgalmú készítmény !
Kategória
GOMBAÖLŐK
Cikkszám
005058
Tömeg
6,5 kg/db