TOP termékek

Florimo tápoldat citrus 500 ml 16db/#

Florimo tápoldat citrus 500 ml    16db/#
Florimo tápoldat citrus 500 ml 16db/#
Raktáron
bruttó: 925 Ft
Egységár: bruttó: 1 849 Ft/l
Részletek
A Florimo Citrus tápoldat tartalmazza a növény erőteljes, egészséges fejlődéséhez, intenzív virágzásához és az ízletes gyümölcs éréséhez szükséges valamennyi tápanyagot és mikroelemet.
Rendszeres használatát a növény üde zöld lombozattal, illatos, intenzív színű virágokkal és zamatos gyümölcsökkel hálálja meg.
A kiemelten magas vastartalom segít a citrusféléknél gyakran fellépő sárgulás megakadályozásában, a lombozat egész évben üde zöld marad. Az oldat savas kémhatású, így elősegíti a gyengén savanyú talaj-pH fenntartását. A tápoldat vashiány esetén kúraszerűen is alkalmazható a növényeknél.

Felhasználás:
Minden magas vasigényű, gyümölcstermő növényhez. Citromfa, koktélcitrom, mandarin, narancs, datolyaszilva, kávécserje, kivi, maracuja, perui paradicsomfa, kumkvát
Az oldat kúraszerű vaspótlásra is használható!

Adagolás:
A vegetációs időszakban hetente egyszer öntözzük növényeinket méretüknek megfelelő vízmennyiséggel, nyugalmi időszakban teleltetési helytől függően két- vagy háromhetente.
A félliteres flakon kupak adagolóhengerét használva: fél adagolóhengernyi tápoldatot keverünk 3 liter öntözővízhez.
Levéltrágyaként: 3-5ml tápoldat 1 liter vízhez.

Felhasználási tanácsok:
Átültetés után 2 hétig ne tápoldatozzuk a növényeket! Beteg növényt soha ne tápoldatozzunk, kivéve, ha tápanyaghiány a betegség oka! Télen a telelőhely hőmérsékletétől függően ritkítsuk a tápoldatozást! Minél hűvösebb helyen telelnek a növények, annál ritkábban adagoljuk a tápoldatot.
A párásítást minden citrusféle meghálálja: ha a permetbe 1 liter vízhez 3ml Florimo Citrus tápoldatot keverünk, és a leveleket alulról permetezzük, haragos zöld marad a levélzet, erősödik a növény ellenállóképessége. A permetezést 3-4 hetente ismételjük meg.
Vashiányos növényekhez kúraszerűen is használható a tápoldat, öntözővízzel vagy permetként kijuttatva. A vashiány jelei először a fiatal leveleken jelentkeznek, a levelek fakóvá válnak, majd sárgulni kezdenek, az erezet kezdetben zöld marad. Ezzel párhuzamosan a virágos növények virágzási hajlama is csökken. 1 liter öntözővízbe 3 ml tápoldatot, permethez 1 liter vízbe 5 ml tápoldatot keverve kezeljük a vashiányos növényt. A kelatizált vas felvételét segíti a tápoldat enyhén savas kémhatása. A hatás 2-3 nap után már jelentkezik. A kúrát a tünetek teljes megszűnte után két hétig célszerű folytatni.

Kiszerelés: 500 ml
Adatok
Kategória
VEGYES
Cikkszám
004366
Tömeg
700 g/db