TOP termékek

Fitokondi Plus 5 liter

Fitokondi Plus  5 liter
Fitokondi Plus 5 liter
Raktáron
bruttó: 12 259 Ft
Egységár: bruttó: 2 452 Ft/l
Részletek
Fitokondi fásszárúakra 5 l bio tápanyag
A Fitokondi fásszárúakra bio tápanyag teljesen növényi alapanyagokból készült növényerősítő.
A Fitokondi előállításánál a szárított növényi rész áztatás, és/vagy főzése után történik meg a termék formálása és kiszerelése. A Fitokondiban lévő aktív növényi enzimek és hormonok, melyek természet-azonosak, mellett biológiailag aktív mezo- és mikroelemek is vannak ( magnézium, réz, cink, stb.), melyek azonnal beépülhetnek a kezelt növényi részekbe (levél, szár, virág, termés) javítva azok bőrszöveti egészségi állapotát, a belső szövetek (parenchima) ellenálló képességét, stabilitását. A kultúrnövények rendszeres, hetente, kéthetente történő kezelésével az újonnan fejlődött növényi részek védettségi állapotát is biztosítani tudjuk. A Fitokondi keverhető más organikus eredetű készítményekkel és használatban lévő kemikáliákkal egyaránt. Tehát a megmaradt, engedélyezett peszticidek káros hatásának mérséklését is el lehet érni a Fitokondi technológiába illesztésével.
A Gyógynövénykutató Rt. szakemberei segítségével zömében gyógynövényekből, de más nem védett növényekből és növényi részekből állított össze egy potenciális növénykondicionáló anyagot, melyet megfelelő formázás után az összes hazai zöldségnövény kultúrában 2010 januárjától növényi kondíció javítására hatóságilag (FVM, EüM), KvVM, Biokontrol Hungaria)) engedélyeztetett.

A felhasználhatóság kiterjesztésére 2010-ben szántóföldi, szőlő és gyümölcs kultúrákban a biológiai vizsgálatok beállításra kerültek, s várhatóan a következő évtől bármely termesztett növény fiziológiai kondíció javítására, a kórokozók kártevők károsításának megelőzésére (prevenció) a termék, a FITOKONDI felhasználható.
székely gyöngyvér ajánlásával:
A növény víz-háztartásának visszaállítására különösen alkalmas! Ezen felül erősíti a növények immunrendszerét és kártevő riasztó hatása is van.
Nyári különösen meleg, száraz periódusokban algás készítmények helyett ezt használjuk.
Permetszerként javasoljuk a használatát. Magában is hatékony, de a felszívódást segítik különböző bio adjuvánsaink, mint például a Mélius, a PrevB2, vagy a Wetcit. Utóbbiak a levéltetveket és egyéb kis méretű szívókártevőket is gyérítik, míg Méliussal a vírusok terjedését is lassítja megfigyeléseink szerint.
A Fitokondi szinte minden bio készítménnyel keverhető (Prosiliconnal nem) és érdemes is, mert fokozza a növények keringését így az egyéb hatóanyagok felszívódását is segíti.
1 l terméket 20 l vízben hígítsunk. Túldozírozni nem lehet.

Kiszerelés: 5 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
MŰTRÁGYA
Cikkszám
005115
Tömeg
6,5 kg/db