TOP termékek

Fastion Hangyairtó gél 4 gr

Fastion Hangyairtó gél  4 gr
Fastion Hangyairtó gél 4 gr
Nincs raktáron
bruttó: 2 471 Ft
Egységár: bruttó: 617 855 Ft/kg
Nincs raktáron
Részletek
Speciális, több hangyafaj (kis fekete hangya, szellemhangya, fáraóhangya, argentín hangya) kifejlett egyedei ellen alkalmazható, csalogató anyagot is tartalmazó, fel-használásra kész hangyairtó gél. Hatóanyaga a „neoniko tinoidok” közé tartozó, széles hatásspektrumú idegméreg. Egyszerűen alkalmazható, a hangyák fő vonulási útvonalára történő kicsepegtetéssel. Bel- és kültéren is kijuttatható az előírások betartásával.
Hatásmechanizmus
A csapda hatóanyaga, az imidakloprid a hangyák központi idegrendszerét támadja meg, blokkolja az agyi ingerületátvitelt, ezáltal a rovarok bénulását, majd pusztulását okozza. Hatását érintkezés útján, valamint gyomorméregként is kifejti (kontakt- és gyomorméreg). A hozzáadott csalogató anyag révén a hangyák keresik a csapda tartalmát, és táplálékként a bolyba is lehordják.
Alkalmazás előtt a ki kell lyukasztani az alumínium védőfóliát, és vízszintes felületen kell elhelyezni az állomást. Célszerű a hangyák vonulási útvonalán, repedések mentén, vagy a fészkek közelében elhelyezni 1–2 csalétekállomást, a hangyák egyedszámától függően. Ne helyezzük ki a terméket hőforrások (pl. radiátor) közelébe, illetve ne tegyük ki közvetlen napfénynek. Kültéri használat esetén védeni kell a csapadéktól és a méhektől (pl.: letakarással). A kihelyezett csapdák hatástartama 12 hét. Az állomásokat legalább hetente egyszer ellenőrizni kell, és ha a fertőzöttség továbbra is fennáll, a kihelyezést célszerű megismételni. A teljesen kiürült csomagolóanyag kommunális hulladékként kezelhető.
4 gr
Adatok
Kategória
VEGYES
Cikkszám
005013
Tömeg
50 g/db