TOP termékek

Evorelle Express 150gr+Trend

Evorelle Express 150gr+Trend
Evorelle Express 150gr+Trend
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 57 416 Ft
Egységár: bruttó: 57 416 Ft/csomag
Nincs raktáron
Részletek
Hatásmód és hatékonyság
Az Evorelle? ExpressTM főleg a leveleken keresztül hat. A gyomirtó szer hatóanyagai az acetolaktát-szintetáz enzim működését gátolják. Az enzimműködés gátlása miatt az érzékeny növényekben a tápanyagszállítás, a légzés és az anyagcsere a kijuttatást követő néhány órán belül leáll. Az Evorelle? ExpressTM az érzékeny gyomok növekedését gyorsan megállítja. A tipikus tünetek (színváltozás, pusztulás) a kezelés után 3-10 nappal válnak láthatóvá (a gyomok növekedési körülményeitől függően). A kijuttatást követő meleg és nedves időjárás elősegíti a hatáskifejtést, míg a száraz, hideg körülmények késleltetik a tünetek megjelenését.

Felhasználási javaslatok
Kizárólag Express?-toleráns napraforgóban, a készítmény felhasználható önmagában 60 g/ha dózisban egyszeri kijuttatással vagy osztott kezelés formájában 30 + 30 g/ha dózissal.

Átlagos vagy szárazabb időjárási körülmények között, valamint csak magról kelő kétszikűek gyomosítása esetén elegendő lehet egy posztemergens kezelés is a kultúrnövény 2 leveles állapotától 6 leveles fejlettségéig kijuttatva. Csapadékos időjárási körülények között a mezei acat (Cirsium arvense), valamint a magról kelő kétszikű gyomnövények együttes előfordulása esetén osztottan, két egyenlő részletben, 7-14 nap különbséggel, a gyomkezeléshez igazodva juttassuk ki a kultúrnövény 2 leveles állapotától 8 leveles fejlettségéig. Az első kezeléseket a 2-4 leveles magról kelő kétsziűek, illetve a tőlevélrózsás mezei acat ellen kell időzíteni. Parlagfűfertőzés (Ambrosia artemisiifolia) esetén osztott kezeléskor szik-4 leveles fejlettségnél kell elvégezni az első kezelést, majd újrakelés esetén 7-14 nap múlva ugyancsak szik-4 leveles fejlettségnél a második kezelést.
A permetléhez Trend? 90 (etoxilált izodecil alkohol) permetezőszer segédanyag hozzáadása szükséges.
A készítménnyel történő kezelés csak a toleranciát megfelelő mértékben hordozó és azt a szélsőségesebb időjárási körülmények között is egyenletesen biztosító hibdridek esetében végezhető el.
Normál vetésváltás esetén még ugyanabban az évben vethető kalászos kultúra, bab, lóbab, len és őszi káposztarepce, a következő év tavaszán pedig borsó, burgonya, cukorrépa, kukorica és napraforgó. Amennyiben a betakarítás után díszfákat, dísznövényeket vagy zöldségnövényeket terveznek vetni vagy ültetni, legalább 16 hónapnak el kell telnie a kezelést követően.
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egyszer, osztott kezelés esetén két alkalommal használható!

Veszélyesség vízi szervezekre kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség nem jelölésköteles
p.o. LD50 patkányon >5000 mg/ttkg
Kiszerelés 150 g-os műanyag flakon

Adatok
Forgalmi kategória.
I. Receptre vásárolható készítmény !
Kategória
GYOMÍRTÓK
Cikkszám
004875
Tömeg
1,5 kg/db