TOP termékek

DropMax elsodródás gátló 1 liter

DropMax  elsodródás gátló  1 liter
DropMax elsodródás gátló 1 liter
Nincs raktáron
bruttó: 12 231 Ft
Egységár: bruttó: 12 231 Ft/l
Nincs raktáron
Részletek
Dropmax
Hatóanyag: 27% sztirol-akrilát kopolimer + 15,6 trisziloxan + 7,5% propilén-glikol
Kiszerelés: 1 literes műanyag flakon
Dózis: 0,1% (1000 l permetlébe 1 l Dropmax szükséges)

Elsodródás gátló adalék
Hatóanyag: sztirol-akrilát kopolimer 27% poliéterrel módosított trisziloxan 15,6%
Forgalmazási kategória: III.
A DropMax a segítségünk minden esetben ha az általunk használt növényvédő szer elsodródásának fennáll a veszélye és az elsodródott permetlé a szomszédos területeken kárt okozhat pl.:

-diquat állomány szárításkor
-glifozát állomány szárításkor és gyomirtáskor
-rovarölő szerrel dolgozunk lakóövezetben
-gyomirtást végzünk érzékeny kultura szomszédságában

A legnagyobb területen veszélye a diquat és glifozát hatóanyagú termékek használatának van. Nem is csoda, hogy az engedélyező hatóság nagyon körültekintően a termékek engedélyokiratában szabályozza a felhasználásuk módját:

A Reglone Air és a Dessicash 20 SL termékek engedélyokiratában a következő olvasható: Légi kijuttatás: … legalább 10 ha összefüggő területen, cseppnehezítő adalékanyag kötelező hozzáadásával...
A glifozát hatóanyagú termékek felhasználása az alábbi szabályokkal lehetséges: Hidastraktorral végzett kijuttatás: nagy hasmagasságú (>150 cm) földi géppel csak a permetlé elsodródását gátló cseppnehezítő adalékanyag hozzáadásával juttatható ki a készítmény. Légi kijuttatás: 10 ha összefüggő táblaméret esetén, a permetlé elsodródását gátló cseppnehezítő adalékanyag kötelező hozzáadásával..

Előírt növényvédelmi technológia:
A készítmény a növényvédő szerek elsodródásának csökkentésére használható 0,1% koncentrációban légi és földi permetezés esetén egyaránt. A permetlé előkészítése a kijuttatásra kerülő növényvédő szer formulációjától függően eltérő.
-Folyékony készítményeknél először a kijuttatáshoz szükséges vizet és a DropMax permetezőszer segédanyagot kell bekeverni, majd ehhez kell hozzáadni a szükséges növényvédő szert.
-Por alakú formulációknál a permetlé elkészítése után kell hozzáadni a Dropmax permetezőszer segédanyagot, majd alaposan elkeverni.

További segédanyag esetleges hozzáadása a permetléhez csak a Dropmax permetezőszer segédanyag bekeverése után történjen.

Alkalmazás előtt a készítményt homogenizálni kell, majd folyamatos, intenzív keveréssel vékony sugárban a vízhez, ill. permetléhez öntve kell bekeverni.

Kiszerelés: 1 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
VEGYES
Cikkszám
000704
Tömeg
1,3 kg/DB