TOP termékek

Cuproxat Fw 1 liter

Cuproxat  Fw  1 liter
Cuproxat Fw 1 liter
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Raktáron
bruttó: 7 437 Ft
Egységár: bruttó: 7 437 Ft/l
Részletek
Cuproxat Fw 1 liter

Almatermésűekben varasodás ellen rügypattanástól zöldbimbós állapotig az erős aszkospóra szóródáskor, megelőző jelleggel. A magasabb dózis az érzékenyebb fajtakörben szükséges. A nyári időszakban a késői fertőzések megelőzésére az alma viaszosodása és a hajtásnövekedés lezárulása után (kb. július eleje, közepe) a színeződésig. A perzselésre fogékonyabb fajtákban (pl. Golden Delicious) esetleg más kontakt hatóanyaggal kombináltan használjuk. A készítményt almatermésű kultúrákban tűzelhalásos betegség ellen lemosó permetezéssel rügyfakadástól a zöldbimbós állapot végéig javasolt kijuttatni. A kezeléseket a tavaszi időszakban 2-3 alkalommal, 7-10 naponkénti gyakorisággal, nagy lé-mennyiséggel történő kijuttatással célszerű megismételni. A vegetáció második felében a termés viaszosodásától kezdődően a baktérium elleni védekezések folytathatók, a rézérzékenység illetve a perzselődési veszély figyelembe vételével.
Szőlőben a készítményt virágzás előtt 35-40 ml/ 10 liter víz mennyiségben, virágzás után 40-45 ml/ 10 liter víz dózisban kell kijuttatni. A magasabb dózis a peronoszpórára érzékenyebb fajtákban és erős fertőzési veszély esetén indokolt.
Zöldségfélékben: burgonyában, paprikában, paradicsomban, görögdinnyében, sárgadinnyében, uborkában, cukkíniben, zöldbabban, zöldborsóban, vöröshagymában baktériumos és gombás betegségek ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva preventíven szükséges elkezdeni és 7-10 naponként megismételni. Erős fertőzési nyomásnál a magasabb dózis alkalmazása javasolt. Burgonyában a kezeléseket fitoftórás betegség ellen preventív módon, a sorzáródástól kezdve célszerű megkezdeni. Hagymánál és borsónál a permetlé jó tapadásához nedvesítőszer hozzáadása javasolt.
Szilvában, meggyben és cseresznyében levéllyukacsosodás, monília és ágelhalások ellen folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint célszerű védekezni. A moníliás virágfertőzéssel szemben a fehérbimbós állapotban és a virágzás kezdetén végzett kezelések az eredményesek.
Őszibarackban ágelhalás, tafrinás levélfodrosodás és levéllyukacsosodás ellen, kajsziban apiognomónia, ágelhalások és levéllyukacsosodás ellen a kezeléseket a rügypattanástól a pirosbimbós stádiumig 40-50 ml/10 liter víz l/ha dózisban, 7-10 naponként javasolt végrehajtani a fertőzési veszélyhelyzettől függően. Őszibarackban a készítmény sziromhullás utáni alkalmazása 20-25 ml/ 10 liter víz dózisban lehetséges. A baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen lombhullástól további kezelések szükségesek. Sziromhullás utáni felhasználása esetén egyes fajtákon, vagy kedvezőtlen időjárási körülmények között fitotoxikus tünetek jelentkezhetnek.
Kajsziban a pirosbimbós stádium után, az esetleges rézérzékenység miatt a további felhasználás tilos!

Kiszerelés: 1 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
GOMBAÖLŐK
Cikkszám
000750
Tömeg
400 g/DB