TOP termékek

Command 48 EC 200 ml

Command 48 EC 200 ml
Command 48 EC 200 ml
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 20 447 Ft
Egységár: bruttó: 102 235 Ft/l
Nincs raktáron
Részletek
Speciális gyomproblémák megoldására is alkalmas folyékony felszívódó gyomirtó szer.

A készítményt őszi káposztarepcébe, borsó,szója, olajtök, mák kultúrákban vetés után, kelés előtt kell kijuttatni.

Burgonyában a végleges bakhátak kialakítása után kell kipermetezni, a kulturnövény kelése előtt. A kezelést követően a talajmunkát ne végezzünk. Laza talajokon az alacsonyabb, magas szervesanyag tartalmú, kötöttebb talajokon a magasabb dózisban kell alkalmazni.

A Command 48 EC elsősorban a magról kelő egyszikű gyomnövények, valamint néha magról kelő kétszikű gyom ellen hatékony. A készítmény a gyomirtási spektrum kiegészítése céljából kombinálható az érintett kultúrákban engedélyezett, egy hatóanyagot tartalmazó készítménnyel, annak engedélyokiratában meghatározott dózisával.

Kombináció esetén mindig figyelembe kell venni a kombinációs partner alkalmazástechnológiai előírásait.

Szójában önmagában 0,6l/ha, kombinációban 0,2l/ha dózisban javasolt alkalmazni. A Command 480EC a levelek kismértékű kifehéredésében megnyilvánuló fitotoxikus tüneteket okozhat a kulturnövényen, de ezeket a tüneteket a növény néhány héten belül maradéktalanul kinövi.

A hatóanyag érzékeny kultúrák (kalászosok, cukorrépa) A Command 48 EC 0,2l/ha dózisú felhasználását követően 60 nap, a 0,6l/ha dózisú felhasználást követően 150 nap elteltével vethetők. Az érzékeny kultúrák károsodásának elkerülése érdekében 30-m-es biztonsági sáv betartása javasolt.

A készítményt palántázott paprikában, görögdinnyében a kultúrnövény kiültetése előtt (pre-planting) 4-5 nappal kell kipermetezni.

Magvetés esetén a görögdinnye vetése után kelése előtt (preemergensen) kell alkalmazni.

Palántázott fejes káposztában a készítményt a palántázás előtt4-5 nappal (pre-planting) kell kipermetezni.

Hatásmód
A klomazont a növények a hajtásokon és a gyökéren keresztül egyaránt felveszik. Csak felfelé szisztémikus, és nem transzlokálódik egyik levélből a másikba. A hatóanyag gátolja a klorofill és a karotenoidok bioszintézisét, ezenkívül az izoprenoidok képzése is gátlás alatt áll. Emiatt a karotének bioszintézise is zavart. (A karotének fontos szerepet játszanak a klorofill napfény elleni védelmében).

Kiszerelés: 200 ml
Adatok
Forgalmi kategória.
I. Receptre vásárolható készítmény !
Kategória
GYOMÍRTÓK
Cikkszám
001993
Tömeg
300 g/db