TOP termékek

Biosol Forte 25 kg

Biosol Forte 25 kg
Biosol Forte 25 kg
Nincs raktáron
bruttó: 7 700 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Szerves trágyázószer
A Biososol Forte aktiválja a talajéletet és ezzel folyamatosan regenerálja a talajt. Magasabb lesz a humusz érték, jobb lesz a gyökeresedés, a növény életképesebbé válik, valamint ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. Tartósan hat az egész vegetáció alatt, ezáltal optimálisan fejti ki hatását. Túladagolás esetén a növény nem károsodik, hanem igényének megfelelően használja fel.
Több évtizede eredményesen használják a világon mindenütt. Humuszban szegény talajon ( például a marokkói sivatagban), ahol a szervesanyag bevitel és a vízmegkötő képesség, valamint a szervesanyaghoz kötött tápanyag nélkülözhetetlen, és a kimosodás sem áll fenn, kiválló termés eredményeket érnek el. Hongkongban, ahol a repülőteret a tengerből kiszivattyúzott sós tengerhomokra építették, ezen a talajon csak a Biososol Forteval tudtak pázsitot növeszteni.
Az osztrák Kertészeti Egyetem Talajtani Tanszéke vizsgálta Magyarország talajainak tápanyag összetételét. A vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy talajainkban 100 évre elegendő tápanyagok vannak lekötött állapotban, amit a növény nem képes felvenni. Egyrészt homokos talajaink humuszban szegények, másrészt kötött talajaink levegőtlenek. A Biososol Forte használatával a talajban a talajélet újra éled, és ezáltal a lekötött tápanyagok a növények számára felvehető állapotba kerülnek. A 70-80 % növényi eredetű szerves anyaghoz kötött 7-9 % nitrogén, foszfor 2 % kálium 1 %, nyomelemek és vitaminok a Biososol Forte összetétele. A kis mennyiségű tápanyag, mivel szervesanyaghoz kötött és újraéleszti a talajéletet, nagyobb eredményeket produkál, mint a kémiai trágyázószer, amelynek 50 %-a a kijuttatáskor azonnal lekötődik és a nitrogén közismert egészségkárosító hatásával a növényeken keresztül az emberi szervezetbe jut. A Biososol Forte használatával nincs nitrát hatás.

Új füvesítéseknél is eredményesen használható
Nem perzsel, még a levélzeten sem
Gyorsan oldódik
Könnyen kijuttatható
Hatástartam: 6-8 hét
Szemcseméret: 0,7-3,2mm

Hol alkalmazható?
Magánkertekben
Közparkokban
Ipari létesítmények zöld területén
Labdarúgópályák
Golfpályák

Felhasználása:
Magánkertekben, parkokban : 300-400m2/zsák
Labdarúgópályákra : 9-12 zsák/alkalom

Használhatjuk alaptrágyaként és fejtrágyaként. Fásszárú növényeknél, mint például szőlő, díszcserjék közvetlenül a növény szárához is kerülhet a granulátum. Lágyszárú növényeknél alaptrágyaként az ültetés, vetés előtt 2 héttel kiszórjuk a talaj felszínére a granulátumot, majd mikor a nedvesség és csapadék hatására ez a kemény granulátum feloldódott, bemunkálhatjuk a talajba, és ezt követően vethetünk, palántázhatunk. Fejtrágyázás esetén a lágyszárú növényektől 5 cm távolságra jutassuk ki a Biososol Fortet. Azért lényeges, hogy a granulátum ne érjen a növény lágy részéhez, mert a Biososol Forte nem perzsel, de nagy vízmegkötő képessége miatt vízhiány esetén a növénytől veszi el a nedvességet és ez által károsítja azt.
A felhasználási mennyiség szőlőben 400-600 kg/hektár, gabona féléknél, kukoricánál, napraforgónál, paradicsomnál, paprikánál és burgonyánál 700-800 kg/hektár. A szolácé családhoz tartozó növények, paprika, paradicsom, uborka stb. tápanyag éhesek, ezért, ha alaptrágyaként használtuk a 800 kg/hektár mennyiséget, az első termés kötődés után további 500 kg/hektár Biososol Forte fejtrágyaként a növény szárától 5 cm távolságra történő kiszórásával a termés mennyiséget megháromszorozhatjuk. A jobb termés kötődés és a szebb termés (gyümölcs) elérése érdekében javasoljuk 200 kg/hektár káliumszulfát adagolását a Bactosollal együtt.

Kultúrnövény - Trágyamennyiség - Trágyázás ideje

Szőlőtermelés - 400-600 kg/ha - Tavasz, ősz
Hüvelyesek - 500-800 kg/ha - Tavasz
Gabonafélék - 700 kg/ha - Alaptrágyázásként
Kukorica - 800 kg/ha - Alaptrágyázásként
Burgonya - 800 kg/ha - Alaptrágyázásként
Cukorrépa - 800 kg/ha - Alaptrágyázásként
Takarmányrépa - 1.000kg/ha -Alaptrágyázásként
Napraforgó - 500-800 kg/ha - Tavasz
Tök - 700 kg/ha - Alaptrágyázásként
Komló - 800-1.000 kg/ha - Tavasz, ősz
Magosrepce - 500-700 kg/ha - Tavasz, ősz
Fiatal gyümölcsös - 600-800 kg/ha - Tavasz, ősz
Termő gyümölcsös - 500-700 kg/ha - Tavasz, ősz
Bogyós gyümölcsös - 700-900 kg/ha - Tavasz, ősz
Eper - 1.000-1.200 kg/ha - Tavasz
Paradicsom / paprika - 800 kg/ha - Alaptrágyázásként
Rétek / legelők - 800 kg/ha - Tavasz, ősz
Tisztások - 700 kg/ha - Tavasz, ősz

Adalékként trágyaléhez, trágyához, istállótrágyához 50 kg/t ill. m3 Egész évben
Erdészeti szabadon lévő fiatal növények 100-150 g / növény Tavasz
Meglévő állomány 1.100 kg/ha vagy 4.500 kg/ha 3 évenként egyszeri alkalom
Erdészeti növények kertben 1.000 – 1.200 kg/ha tavasz

Összetétel:

Szervesanyag tartalom: 70-80%
Szervesanyaghoz kötött nitrogén: 6-9%
Ásványi savakban oldott foszfát (P2O5): 2-4%
Káliumoxid (K2O): 1-2%
Nitrogén arány: 6:

Kiszerelés: 25 kg
Adatok
Kategória
MŰTRÁGYA
Cikkszám
003174
Tömeg
25,5 kg/db