TOP termékek

Rovarfogó sárgalap A/4 10db-os BIOPLANTELLA

Rovarfogó sárgalap A/4 10db-os BIOPLANTELLA
Rovarfogó sárgalap A/4 10db-os BIOPLANTELLA
Raktáron
bruttó: 1 987 Ft
Egységár: bruttó: 199 Ft/db
Részletek
Bio Plantella sárga lapok nagy 10db/cs.
Felhasználható gyümölcsösökben, virágkertészetben, kertekben és vegházakban. A felhasználhatóság a kártevők szerint: moltytü, levéltetű, tripszek, cseresznyelégy, stb... A sárga lapok jól használhatók a kártevők fajtájának megállapítására és a kártevők csökkentésére. A megtelt lapokat cseréljük ki és égessük el. A termék bontatlan állapotban korlátlan ideig felhasználható.
Kiváló mechanikus és teljesen természetes védelmet nyújt a zöldséges és a gyümölcsös kertekben a legkülönfélébb kártevőkkel szemben.

Leírás
A ragadós lapok gondosan kiválasztott sárga árnyalata menthetetlenül csapdába csalja a kártevőket: a cseresznyelegyet, a különböző paránypilleféléket, az almamolyt, az olajbogyó-fúrólegyet, a szilvadarazsat és az egyéb kerti kártevőket, többek között a levéltetveket, az üvegházi molytetveket, a levélbogárféléket, a levélbolhákat, a rojtosszárnyúakat és a különböző legyeket, különösen a hagymalegyeket. Ha a kártevő megközelíti a lapot, ráragad a gyorsan ható rovartani ragasztórétegre.

Csomagolás
10 ragadós lap
mérete: kb. 17 x 24 cm / lap

A sárga ragadós lapok használata:
A növények eredményes védelméhez egyenletesen elosztva helyezzen 20-24 lapot 100 nm gyümölcsösben, üvegházban vagy szabadban lévő ültetvényen. A magasabbra növő zöldségféléknél (paradicsom, uborka) több lap kihelyezését javasoljuk. Ha a ragasztós felületet beborítják a kártevők, cserélje újra. Egy közepes méretű fára 8-10 db lapot helyezzen el.

A lapokat úgy helyezze el, hogy az ágak közelében lógjanak, de ne ragadjanak hozzá a levelekhez vagy ágakhoz. A zöldségkertekben egy földbe szúrt karóra akassza. A gyümölcsfák virágzásakor távolítsa el a ragadós lapokat, nehogy a méhek beleragadjanak.

A gyors beavatkozás érdekében használható annak megállapítására (előrejelzésére), hogy milyen kártevők jelentek meg a kertben. Cseresznyelégy ellen a fák déli, napos oldalára, minél magasabbra kell elhelyezni a lapokat.

Előnyök
a gondosan kiválasztott sárga szín biztosan csapdába csalja a kártevőt;

az erős és gyorsan ható rovartani ragasztóra az egészen könnyű kártevők is ráragadnak, nem lemosható és nem ázik el;
mivel ellenállóak a hőmérséklet-változásokra és a nedvességre, a lapok tartósan (akár több hónapig is) a helyükön maradna, még magas (20 fok Celsius fölötti) hőmérséklet esetén is;
szilikonos papír védi a lapokat a kiszáradástól, akkor sem száradnak ki, ha hosszabb ideig tároljuk őket;
az akasztófülek segítségével könnyen kihelyezhetők, a lemezek a kiválasztott helyen maradnak.

Tárolás
A sárga lapokat száraz helyen, legfeljebb 35°C hőmérsékleten, gyermekektől elzárva és élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tárolja.

Eltávolítás
A ragasztós szalag és csomagolása a kommunális hulladékba dobható.
Adatok
Kategória
VEGYES
Cikkszám
004879
Tömeg
300 g/db