TOP termékek

Biofluid Balkonnövény-és Muskátli Tápoldat 1 Lit

Biofluid Balkonnövény-és Muskátli Tápoldat 1 Lit
Biofluid Balkonnövény-és Muskátli Tápoldat 1 Lit
Raktáron
bruttó: 800 Ft
Egységár: bruttó: 800 Ft/l
Részletek
Muskátlik, egyéb balkonnövények számára készült specifikus bio tápoldat. Segítségével a virágzás erőteljesebb, akár folyamatos, a növekedés kompakt. Növényeid erősebbek, fertőzésekkel, kártevőkkel szemben ellenállóbbak lesznek a segítségével. Alkalmazása: 0,5-1% töménységben, vizes oldatban (10l öntözővízhez 0,5-1 dl), tavasztól-őszig hetente, télen kéthetente egy alkalommal. Ezzel a biotápoldattal a lombozatot permetezve (1% töménység elegendő) pedig csökkentheted a kártevők, betegségek megjelenésének esélyét.
A feltüntetett ár az 1l-es kiszerelésre vonatkozik. Sokoldalúan használható tápoldat biogazdálkodás számára ajánlottan.
A BioFluid® gilisztahumusz vizes kivonatából készül, egyedi eljárással, amelynek során elősegítjük a baktériumtörzsek spóra-, illetve cisztaképződését. Az előállított stabil tápoldat Természetes baktérium-kultúra, amely elősegíti a talajélet helyreállítását és a növényélettani folyamatok támogatását.
A BioFluid®-ban található humuszanyagok elősegítik a talaj szerkezetképződését, javul a talaj tápanyag-, víz- és hőgazdálkodása. A BioFluid®-ban található mikro- és mezoelemek természetes eredetűek, összetételük és arányuk megfelel a humusz ásványianyag-tartalmának.
A TALAJMINŐSÉG JAVÍTÁSA tömörödöttség, levegőtlenség talajkiszáradás / túlzott vizesség degradálódott bakteriális talajélet tápanyaghiány / tápanyagtöbblet sókártétel A BioFluid® rendszeres használata javítja a talaj szerkezetét és kémiai összetételét, valamint helyreállítja a mikrobiológiai talajéletet.
Ez a BioFluid®-ban található humuszanyagok és baktériumtörzsek együttes hatásának köszönhető. A valódi humuszanyagok (huminsavak, fulvosavak) polimerizáció, kondenzáció, valamint ásványi és szerves komponensek összekapcsolása révén lehetővé teszik tartós talajszerkezeti elemek kialakítását, növelik a porhanyósságot. Kelátok vagy kicserélhető ion formájában képesek számos, a növények számára nélkülözhetetlen ásványi anyag (Ca, P, Mg, Cu, Zn, Mn, Mo, Fe, V, B) kation formájában való megkötésére, és jól felvehető formában történő hatékony tárolására. Nagy vízmegkötő képességük révén javítják a talaj vízállóságát és jelentősen növelik víztartó képességét. A humuszanyagok továbbá nagy hatású pufferanyagok, amelyek megakadályozzák a talaj gyors pH-változását. A BioFluid®-ban található Azotobacter és Azospirillum fajok a légköri nitrogén megkötésével növelik a talaj növények számára hasznosítható nitrogén-tartalmát, valamint elősegítik a kálium felszabadítását, a Bacillus megaterium pedig a talajban kötött formában lévő foszfort mobilizálja.
A BioFluid® alapanyagául szolgáló gilisztahumusz nagy mennyiségben és természetes arányban tartalmazza a fent említett mikro- és mezoelemeket, amelyek elengedhetetlenek a növények egyenletes és egészséges fejlődéshez. A BioFluid® folyamatos használata és megfelelő szerves trágya bevitele mellett jelentősen csökkenthető a termőterületekre kivitt műtrágya mennyisége, így elkerülhető az esetleges tápanyag-túladagolás (sókártétel) és a talajvíz elnitrátosodása, továbbá javul a talaj tápanyagmegőrző képessége és fokozódik a toxikus fémek oldhatatlan formában való megkötése. baktérium- és gombafertőzés rovarkártétel kedvezőtlen időjárási viszonyok (hőmérséklet, fény, csapadék)
A BioFluid®-ban lévő baktériumok (pl. Bacillus cereus) természetes antagonistái a talajban és a növényen előforduló fitopatogén baktérium- és gombafajoknak, a Bacillus thuringiensis által termelt toxinokról számtalan irodalmi adat bizonyítja, hogy hatékony védelmet jelentenek a fonálférgekkel, a gyökér- és levélkártevő rovarok lárváival szemben, a kifejlett rovarok tojástermelését pedig akár 80-90%-kal csökkenthetik. A Bacillus thuringiensis toxinok szelektívek, magasabbrendű élőlényekre és a beporzó rovarokra nem veszélyesek.
A BioFluid® a meglévő technológiába beépítve, permetként a levélzetre is kijuttatható, ahol humuszanyagai növelik a növények aszálytűrő-képességét és mérséklik az intenzív napsugárzás káros hatásait. A talajtrágyázásra és permetezésre egyaránt használt
BioFluid® jelentősen csökkenti a kedvezőtlen időjárási tényezők káros hatásait, a növénybetegségek és -kártevők miatti hozamkiesést, a benne található baktériumok pedig vitaminokat, enzimeket, növényi hormonokat is termelnek, ezáltal is hozzájárulva a növény élettani folyamatainak támogatásához.

Kiszerelés: 1 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
MŰTRÁGYA
Cikkszám
001440
Tömeg
1,1 kg/DB