TOP termékek

Benefit PZ 1l

Benefit PZ 1l
Benefit PZ 1l
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 22 048 Ft
Egységár: bruttó: 22 048 Ft/l
Nincs raktáron
Részletek
Benefit PZ termésnövelő 1 liter
Főbb jellemzői:
növeli a termésméretet és fokozza a kiegyenlített termések arányát, magasabb minőségi besorolást biztosítva ezáltal
nem rontja a húskeménységet és a pulton tarthatóságot
A Benefit PZ egy olyan, természetes anyagokból készült termék, melynek célja a termésméret növelése és kiegyenlítése. A terméskötődés idején kijuttatott Benefit PZ fokozza a sejtosztódás folyamatát, ennek eredményeként a termésben egységnyi idő alatt több sejt jön létre. A növény vízfelvételét és általános anyagcsere folyamatait követően ez a megnövekedett számú növényi sejt nő meg, nagyobb termésméretet és ezáltal jövedelmezőbb, magasabb minőségi besorolást eredményezve. A Benefit PZ nukleinsavakat, vitaminokat, fehérjéket és szabad aminosavakat tartalmaz. Használatát elsősorban gyümölcs- és zöldségkultúrák esetén ajánljuk.

Benefit PZ, a termésnövelő:
A Benefit PZ úgy növeli meg a termés méretét, hogy közben nem változik meg az állaga és a pulton tarthatósága sem. A készítmény méretnövelő hatása a benne lévő különböző, biológiailag aktív összetevők (nukleotidok, aminosavak és vitaminok) szinergizmusának köszönhető:
a nukleotidok serkentik a citokinézis folyamatát, melynek eredményeként egységnyi idő alatt több sejt képződik. Következésképpen, a kezelt gyümölcsben több sejt lesz megtalálható, melyek az eredményes fejlődési, növekedési folyamatok után nagyobb termésméretet eredményeznek
az aminosavak kielégítik a növény megnövekedett fehérjeigényét, mely a nukleotidok által felgyorsított sejtképződésből ered. A szerves anyagok intenzív képződése szintén hozzájárul a gyümölcs méretének és súlyának növekedéséhez
a sejtosztódás során végbemenő számos anyagcsere folyamat fenntartásáért a készítményben lévő vitaminok felelnek, melyeknek speciális kofaktor szerepük van, így aktiválják a bioszintézis alapvető folyamatait .
A megtermékenyülést követően kijuttatott Benefit PZ megnöveli az osztódó sejtek számát, azaz egységnyi idő alatt több sejt képződik. Később ez a megnövekedett sejtszám fog telítődni és így méretnövekedést eredményezni. Rövid tenyészidejű kultúráknál (pl . saláta, korai káposzta, kínai kel) néhány nap koraiságot is eredményezhet a Benefit PZ-vel való kezelés, s ez korábbi piacra jutást tesz lehetővé.

Tipp:
Benefit PZ-vel nemcsak a termésméretet, hanem a piacos termésméret hamarabbi elérését is segíthetjük.
Paprikaállományokban a későbbi kötések elaprózódásának ellensúlyozására is alkalmas a Benefit PZ.

Benefit PZ+MC Cream: a tökéletes szinergia
A Benefit PZ a sejtosztódásra, míg az MC Cream a sejtnövekedésre hat. Ennek a két Valagro készítménynek az aktív összetevői tökéletesen kiegészítik egymást és felerősítik egymás hatását. A megemelkedett sejtszám növekedését, nyúlását rendkívül hatékonyan segítik az MC Cream speciális, barna algából kinyert hatóanyagai. A termésnövekedés legérzékenyebb szakasza a kezdeti fejlődés, amikor fontos az egyenletes tápanyag- és vízellátás, valamint a stresszmentesség. Az MC Cream-ben található betainok és aminosavak segítik a sejtekben a víz visszatartását és fenntartják a fotoszintézist.

Benefit PZ dózisa, adagolása:
1,5-2 l/ha
3 dl/100 l

Kiszerelés: 1 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
MŰTRÁGYA
Cikkszám
004282
Tömeg
1,2 kg/db