TOP termékek

Basar 960 EC 5liter

Basar 960 EC  5liter
Basar 960 EC 5liter
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 56 587 Ft
Egységár: bruttó: 11 317 Ft/l
Nincs raktáron
Részletek
Szelektív nagyhatású készítmény magról kelő egyszikű gyomnövények ellen, jelentős kétszikű gyomok elleni mellékhatással


Kultúra Károsító Dózis ÉVI
Kukorica Magról kelő egy- és kétszikű gyomok 1,4-1,6 liter/ha nk.*
Napraforgó Magról kelő egy- és kétszikű gyomok 1,4-1,6 liter/ha nk.*

TECHNOLÓGIAI AJÁNLÁSOK
Kukorica (takarmány, csemege, vetőmag) kultúrában a készítmény preemergens és korai posztemergens kijuttatással (szögcsíra állapottól 3 leveles állapotig) 1,4-1,6 l/ha dózisban alkalmazható.

Napraforgóban vetés után kelés előtt (preemergensen) alkalmazható 1,4-1,6 l/ha dózisban.
A Basar 960 EC elsősorban a magról kelő egyszikű gyomnövények ellen hatékony, magról kelő kétszikűgyomnövények, valamint évelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen kombinációban kell alkalmazni, a kombinációs partner technológiai paramétereinek betartása mellett. A felhasználandó dózishoz ismernünk kell a terület magról kelő egyszikűekkel való fertőzöttségét, és a talaj szervesanyag tartalmát.
Szervesanyagban gazdagabb kötöttebb talajokon az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban (1,6 l/ha) kell kijuttatni. 1%-nál alacsonyabb szervesanyagtartalmú talajokon alkalmazása nemjavasolt.
A megfelelő gyomirtó hatás érdekében a készítményt jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kellkijuttatni, 250-300 l/ha vízmennyiséggel, 150-250 mikron nagyságú cseppekkel.
Utóvetemény hatása nincs. A készítmény egy vegetációs ido?ben csak egyszer alkalmazható.

KEVERHETŐSÉG
Magról kelő kétszikű gyomnövények, valamint évelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen kombinációban kell alkalmazni. Kukoricában pl. Stomp Aqua, Barracuda, Callido, U-46 D Fluid

HATÁSSPEKTRUM
Magról kelő egyszikű gyomok és néhány kétszikű.

HATÁSMECHANIZMUS
Az S-metolaklór legjellemzőbb hatása, hogy gátolja a fehérje- és nukleinsav szintézist, valamint blokkolja az oxidativ foszforilációt, zavarja a nitrátanyagcserét. Ez csirázás- és növekedésgátlásban mutatkozik meg.

Kiszerelés: 5 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
GYOMÍRTÓK
Cikkszám
005083
Tömeg
6,5 kg/db