TOP termékek

Badge 5 liter (rézhidroxid+rézoxiklorid)

Badge 5 liter   (rézhidroxid+rézoxiklorid)
Badge 5 liter (rézhidroxid+rézoxiklorid)
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Raktáron
bruttó: 20 000 Ft
Egységár: bruttó: 4 000 Ft/l
Részletek
Az évente hektáronként kijuttatott fémréz mennyisége nem haladhatja meg a 4000 g-ot!

4,6 l/ha-nál (1250 g/ha fémréz) nagyobb dózis virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Szőlőben peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell védekezni. A permetezést általában a hajtások 20-25 cm-es állapotában javasolt megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 7-10 naponként célszerű megismételni. Virágzást követően a nagyobb dózis használata a kórokozó számára kedvező körülmények között javasolt. Orbánc ellen a készítményt 3-4 leveles állapottól, a továbbiakban pedig a peronoszpóra elleni kezelésekkel egybekötve ajánlott kijuttatni. A vegetációs időszak első felében végzett kezeléseknél tekintettel kell lenni a termesztett szőlőfajta rézérzékenységére. Szerves hatóanyagtartalmú készítmények kijuttatását követően a gombaölő szer kisebb dózisát permetezzük ki.
Almatermésűekben varasodás ellen a kezeléseket közvetlenül rügypattanás előtti állapottól javasolt megkezdeni és csapadékos időjárásban 2 hetes gyakorisággal megismételni. Körtében a fás részeken történő áttelelés megakadályozása céljából a kezeléseket célszerű a levélhullás kezdetétől folytatni. Baktériumos fertőzések ellen permetezés elvégzése először 80-100%-os lombhulláskor, majd rügypattanás idején javasolt. Fertőzésre hajlamosító körülmények között a készítményt virágzás kezdetekor is indokolt kipermetezni. Nyugalmi időszakban a készítményt nagy permetlémennyiséggel, lemosásszerűen javasolt kipermetezni.
Csonthéjasokban a betegségek ellen a permetezést ősszel, 20-50%-os levélhulláskor javasolt elvégezni, majd 75-100%-os lombhullásban megismételni. Tavasszal, rügyfakadást követően a virágrügyek megjelenéséig szintén indokolt a védekezés végrehajtása. Az őszi, illetve a nyugalmi időszakban végrehajtott kezeléseket a nagyobb dózissal, nagy permetlémennyiséggel javasolt elvégezni. Rügypattanás időszakában a kisebb dózis kijuttatása lehetséges.
Burgonyában burgonyavész ellen a permetezéseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel szükséges megkezdeni, majd a fertőzés alakulásától függően 7-12 naponként indokolt megismételni. Fertőzésveszélyes időszakban a nagyobb dózis kijuttatása indokolt.
Dísznövényekben a baktériumos és gombás eredetű betegségek ellen a készítménnyel végzett állománypermetezés előtt az esetleges növénykárosító hatás elkerülése érdekében próbapermetezés elvégzése javasolt.
Komlóban peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az indanövekedés időszakában szükséges védekezni. A permetezéseket fertőzési veszélyhelyzettől függően 7-14 naponta javasolt megismételni. A dózist a permetezendő növénymagassághoz szükséges igazítani.
Almatermésű és csonthéjas növényeknél a készítmény használatakor legyünk tekintettel a termesztett fajta rézérzékenységére. A fajtaérzékenységgel kapcsolatos további információt a termék forgalmazója szolgáltat.

Kiszerelés: 5 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
I. Receptre vásárolható készítmény !
Kategória
GOMBAÖLŐK
Cikkszám
004785
Tömeg
7,2 kg/db