TOP termékek

Badge 1 liter (rézhidroxid+rézoxiklorid)

Badge 1 liter   (rézhidroxid+rézoxiklorid)
Badge 1 liter (rézhidroxid+rézoxiklorid)
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 4 100 Ft
Egységár: bruttó: 4 100 Ft/l
Nincs raktáron
Részletek
Az évente hektáronként kijuttatott fémréz mennyisége nem haladhatja meg a 4000 g-ot!

Előírt növényvédelmi technológia:
Virágzó kultúrákban, vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.
Szőlőben (bor és csemege) peronoszpóra ellen megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell védekezni. A permetezést általában a hajtások 20-25 cm-es állapotában javasolt megkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint, 7-10 naponként célszerű megismételni. Virágzást követően a nagyobb dózis használata a kórokozó számára kedvező körülmények között javasolt. Orbánc ellen a készítményt 3-4 leveles állapottól, a továbbiakban pedig a peronoszpóra elleni kezelésekkel egybekötve ajánlott kijuttatni. A vegetációs időszak első felében végzett kezeléseknél tekintettel kell lenni a termesztett szőlőfajta rézérzékenységére. Szerves hatóanyag-tartalmú készítmények kijuttatását követően a gombaölő szer kisebb dózisát permetezzük ki.
Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) a varasodás elleni a kezeléseket közvetlenül rügypattanás előtti állapottól javasolt megkezdeni és csapadékos időjárásban 2 hetes gyakorisággal megismételni. Körtében a fás részeken történő áttelelés megakadályozása céljából a kezeléseket célszerű a levélhullás kezdetétől folytatni. A baktériumos fertőzések elleni permetezés elvégzése először 80-100%-os lombhulláskor, majd rügypattanás idején javasolt. Fertőzésre hajlamosító körülmények között a készítményt a virágzás kezdetekor is indokolt kipermetezni. Nyugalmi időszakban a készítményt nagy permetlé mennyiséggel, lemosásszerűen javasolt kipermetezni. A készítmény használatakor figyelembe kell venni a termesztett fajta rézérzékenységét. A fajtaérzékenységgel kapcsolatban további információt a termék forgalmazója szolgáltat.
Csonthéjasokban (őszibarack, nektarin, kajszi, szilva, cseresznye, meggy) a betegségek ellen a permetezést ősszel, 20-50%-os levélhulláskor javasolt elvégezni, majd 75-100%-os lombhullásban megismételni. Tavasszal, rügyfakadást követően a virágrügyek megjelenéséig szintén indokolt a védekezés végrehajtása. Az őszi, illetve a nyugalmi időszakban végrehajtott kezeléseket a nagyobb dózissal, nagy permetlé mennyiséggel javasolt elvégezni. Rügypattanás időszakában a kisebb dózis kijuttatása lehetséges. A készítmény használatakor figyelembe kell venni a termesztett fajta rézérzékenységét. A fajtaérzékenységgel kapcsolatban további információt a termék forgalmazója szolgáltat.
Burgonyában burgonyavész (fitoftórás betegség) ellen a permetezéseket előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel szükséges megkezdeni, majd a fertőzés alakulásától függően 7-12 naponként javasolt megismételni. Fertőzésveszélyes időszakban a nagyobb dózis kijuttatása indokolt.
Dísznövényekben a baktériumos és gombás eredetű betegségek ellen a készítménnyel végzett állománypermetezést megelőző jelleggel kell elvégezni. A kezelés előtt az esetleges növénykárosító hatás elkerülése érdekében próbapermetezés elvégzése javasolt.
Komlóban peronoszpóra ellen előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, szükséges védekezni. A permetezéseket fertőzési veszélyhelyzettől függően 7-14 naponta javasolt megismételni. A dózist a kezelendő lombfelület méretéhez szükséges igazítani.
A felhasznált vízmennyiséget a lombozat nagyságához illetve a permetezőgép típusához kell igazítani. Mindig törekedni kell az egyenletes permetlé fedettségre, még a lombozat belsejében is.
A készítmény kijuttatására használt berendezést a permetezést követően azonnal ki kell üríteni és a tartályt, a szórókeretet, valamint a vezetékeket legalább háromszor át kell öblíteni tiszta vízzel!
Hatásmechanizmus: A réz több hatáshelyű, kontakt hatóanyag (FRAC kód: M 01)

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Kiszerelés: 1 liter
Adatok
Forgalmi kategória.
I. Receptre vásárolható készítmény !
Kategória
GOMBAÖLŐK
Cikkszám
005020
Tömeg
1,1 kg/db