TOP termékek

Aszkorbinsav 100 gr (25db/#)

Aszkorbinsav 100 gr  (25db/#)
Aszkorbinsav 100 gr (25db/#)
Raktáron
bruttó: 646 Ft
Egységár: bruttó: 6 455 Ft/kg
Részletek
Termék jellemzői:
Elsősorban reduktív típusú borok gyümölcsre emlékeztető íz-és illatanyagainak intenzívebbé tételében és megtartásában van nagy jelentősége. Az aszkorbinsavval kezelt borok hosszabb tárolás után is megtartják üde, gyümölcsös jellegüket. Az aszkorbinsav említett hatásához nagymértékben hozzájárul a megfelelő kénessav szint jelenléte, mivel a két szer között szinergizmus alakul ki, ezáltal az oxidáció elleni védelem még hatékonyabb. A kezelés során a szabad kénessav tartalmat legalább 25 mg/liter szinten célszerű tartani.

Figyelmeztetés:
A szabad kénessav tartalom mérésekor figyelembe kell venni az aszkorbinsav mennyiségét, tehát olyan módszert kell alkalmazni, ahol a két anyagot külön-külön határozzuk meg!

Alkalmazása:
Az aszkorbinsav alkalmazása előtt célszerű elő kísérleteket végezni, mert az engedélyezett mennyiség kisebb hányada is hozhat megfelelő eredményt. Az előzetesen megállapított mennyiségű aszkorbinsavat 15-20-szoros mennyiségű borban oldjuk fel, majd intenzív keverés mellett adjuk a teljes bormennyiséghez! Gondoskodjunk a teljes egalizálásról! Az aszkorbinsavval való kezelést nem sokkal a palackozás előtt végezzük el és a palackozásig kerüljük az oxigénnel történő további érintkezést!

Kiszerelés: 100 g
Adatok
Kategória
VEGYES
Cikkszám
001749
Tömeg
120 g/db