TOP termékek

Astra rézoxiklorid 25 kg (3)

Astra rézoxiklorid 25 kg  (3)
Astra rézoxiklorid 25 kg (3)
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 135 052 Ft
Egységár: bruttó: 5 402 Ft/kg
Nincs raktáron
Részletek
Előírt növényvédelmi technológia:
Valamennyi kultúránál az egy tenyészidőszakban felhasználható réz hatóanyag mennyisége nem haladhatja meg a 4 kg/ha mennyiséget.
A készítményt almatermésű (alma, körte, birs, naspolya) kultúrákban baktériumos, gombás eredetű betegségek ellen (varasodás, monília, ágelhalás, stb.) a tavaszi és őszi időszakban, lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni. Tűzelhalás ellen a védekezéseket megelőző jelleggel, rügypattanástól zöldbimbós állapot végéig 2-3 alkalommal lehet elvégezni, legalább 7-10 napos gyakorisággal, nagy lémennyiséggel. Faiskolai alany-, csemete- és oltványkertben tűzelhalás ellen a védekezéseket a fertőzést megelőző időszakban 14 naponként 300-400 l/ha vízzel, 2-3 alkalommal kell elvégezni.
Csonthéjasokban (őszi és kajszibarack, szilva, meggy, cseresznye) baktériumos- és gombás eredetű ágelhalások, levéllyukacsosodás, valamint őszibarackban tafrinás levélfodrosodás ellen legfeljebb levélrügy pattanásig (őszibarack), pirosbimbós állapotig (kajszibarack) illetve fehérbimbós állapotig (szilva, meggy, cseresznye) lehet védekezni a rézérzékenységből fakadó perzselési veszély nélkül. Ősszel, a lombhullás kezdetétől a baktériumos és gombás eredetű ágelhalások ellen a kezelés ismét indokolttá válhat.
Bogyósokban (ribiszke, málna, köszméte, szamóca, szeder, fekete bodza) a vegetációs időszak elején és a termés betakarítása után vessző- és levélbetegségek ellen lemosásszerűen javasolt a kezelés.
Dióban baktériumos és gombás betegségek (kivéve lisztharmat) ellen az őszi lombhullástól a levélkezdemények megjelenéséig, mandulában az őszi lombhullástól fehér-, ill. rózsaszín bimbós állapotig végezhetők a kezelések.
Szőlőben a kezeléseket szőlőperonoszpóra ellen az előrejelzésre alapozva, preventíven célszerű elkezdeni a 20-25 cm-es hajtásállapot körül, majd a fertőzés alakulása szerint 7-14 naponként javasolt folytatni. A bogyófejlődés időszakában végzett kezelések kedvezően befolyásolják a szürkepenész elleni védekezések eredményességét. A vegetációs időszak első felében végzett kezeléseknél tekintettel kell lenni a termesztett szőlőfajta rézérzékenységére.
Zöldségfélékben (paprika, paradicsom, uborka, cukkini, bab, borsó, hagyma) baktériumos és gombás betegségek ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva, megelőző módon szükséges elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 2-3 alkalommal 10-14 naponként célszerű megismételni. Fűszerpaprikában további 2-3 védekezés is szükséges járványveszélyes időszakban. Hagymánál és borsónál a permetlé jó tapadásához nedvesítőszer hozzáadása szükséges.
Burgonyában a kezeléseket az előrejelzése alapozva, preventíven kell elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 8-12 naponként szükség szerint megismételni.
Cukorrépában a védekezéseket lisztharmat kivételével az egyéb levélbetegségek ellen megelőző jelleggel, vagy legkésőbb az első tünetek megjelenése idején kell megkezdeni. Az időjárási körülmények, illetve a járványhelyzet alakulásától függően 7-10 naponként célszerű megismételni.
Dísznövényeknél a baktériumos és gombás eredetű betegségek ellen (kivéve lisztharmat) a készítményt tavasszal és ősszel lemosó permetezésként javasolt kijuttatni a fás szárú növényeken. Almatermésű díszkultúrákban a zöldbimbós állapotot követően réztartalmú szerrel a termések viaszosodásáig ne kezeljünk, az esetleges fitotoxicitás elkerülése érdekében. A vegetációs időszakban a baktériumos és gombás betegségek elleni permetezést preventíven végezzük, és a fertőzés alakulása szerint ismételjük. A készítmény felhasználása előtt a fitotoxicitási próba végzése ajánlott.
A készítmény felhasználására engedélyezett kultúrákban erős fertőzési nyomásnál a magasabb dózis alkalmazása javasolt.
A permetlé mennyiségét a védendő növényfelület nagyságától, a művelésmódtól és az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani.
A réz több hatáshelyű (FRAC kód: M1), kontakt gombaölő szer hatóanyag.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett

Kultúra Károsító Dózis É.V.I
alma, körte, birs, naspolya tûzelhalás, baktériumos és gombás eredetû ágelhalás 3,0-4,0 kg/ha 10
alma, körte, birs, naspolya varasodás 2,0-3,0 kg/ha 10
õszibarack baktériumos és gombás eredetû ágelhalás, monília, levéllyukacsosodás, tafrina 2,0-3,0 kg/ha 21
kajszibarack baktériumos és gombás eredetû ágelhalás, monília, levéllyukacsosodás, apiognomónia 2,0-3,0 kg/ha 21
cseresznye, szilva, meggy baktériumos és gombás eredetû ágelhalás, monília, levéllyukacsosodás 2,0-3,0 kg/ha 21
ribiszke, köszméte, szamóca, szeder, bodza levél- és vesszõbetegségek 2,0-3,0 kg/ha 21
(fekete) málna levél- és vesszõbetegségek 2,0-3,0 kg/ha 5
mandula, dió baktériumos és gombás eredetû betegségek (kivéve lisztharmat) 2,0-3,0 kg/ha 21
szõlõ (vir. e.) peronoszpóra, orbánc 2,0 kg/ha 21
szõlõ (vir. u.) peronoszpóra, orbánc 3,0 kg/ha 21
paprika baktériumos betegségek 2,0 kg/ha 7
paradicsom baktériumos betegségek, fitoftóra 2,0-3,0 kg/ha 7
uborka, cukkini baktériumos betegség, peronoszpóra 2,0-3,0 kg/ha 5
konzerv uborka baktériumos betegség, peronoszpóra 2,0-3,0 kg/ha 3
bab baktériumos betegségek, fenésedés, rozsda 2,0 kg/ha 5
borsó baktériumos betegségek, aszkohita, rozsda 2,0 kg/ha 5
hagyma peronoszpóra, baktériumos betegség 2,0-3,0 kg/ha 21
burgonya fitoftóra 2,0-3,0 kg/ha 7
cukorrépa cerkospórás, ramuláriás, fómás levélfoltosság 2,0-3,0 kg/ha 21
dísznövények, díszfa, díszcserje baktériumos és gombás eredetû betegségek (kivéve lisztharmat) 0,2-0,3 % -
(kivéve erdõtelepítés, közterület)

Kiszerelés: 25 kg
Adatok
Forgalmi kategória.
I. Receptre vásárolható készítmény !
Kategória
GOMBAÖLŐK
Cikkszám
001941
Tömeg
25,5 kg/db