TOP termékek

Artis PRO 100 Gr

Artis PRO 100 Gr
Artis PRO 100 Gr
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 6 687 Ft
Egységár: bruttó: 66 866 Ft/kg
Nincs raktáron
Részletek
Artis Pro 100 gramm
Artis Pro talajlakó kártevő gyérítő készítmény

Biológiai rovarölő/talajfertőtlenítő készítmény a Kwizdától kedvező áron, amely hurokvető gombaként gyérítő hatással van a talajban élő kártevőkre (lótetűre/lótücsökre, cserebogár pajorra, fonálférgekre)
Hatóanyag:

Beauveria bassiana gomba BOV1 (NCAIM 155/2012) törzse
Hatásmechanizmus:

A termék a Beauveria bassiana gomba spóráit tartalmazza, mely kedvezőtlen feltételeket teremt a talajban előforduló egyes rovarok és fonálférgek számára.

Az Artis Pro a Beauveria bassiana gomba spóráit tartalmazza, mely gombafaj a szakirodalom szerint a jelenlétével rontja a különböző talajban élő rovarlárvák és fonálférgek életkörülményeit, kártételüket jelentősen csökkenti, optimális feltételek (pH, talajnedvesség, só koncentráció) között megszüntetheti. Paprika, paradicsom, uborka, gyökérzöldség, hagyma, burgonya és egyéb kertészeti kultúrákban az elmúlt évek vizsgálatai alapján egyértelműen fokozzák a termőképességet, mind talajba dolgozással, mind csepegtetéssel kijuttatva. A gyökérzöldségek esetében javul az elsődleges minőségű termés aránya.
Artis Pro felhasználása:

Minden kertészeti kultúrában alkalmazható.
Talajkezelésre 1,5-6,0 kg/ha mennyiségben (paprikában, paradicsomban 3-6 kg/ha) maximum 1%-os töménységben vizes szuszpenzióban vetés, palántázás előtt a talaj felszínére permetezve, majd sekélyen bedolgozva.
Az intenzív növekedés időszakában a talaj öntözésére 1,5-6,0 kg/ha mennyiségben és legfeljebb 0,1%-os töménységben kijuttatva, majd igény szerint megismételve.
Virágzásban nem használható!
Csepegtető öntözés esetén az öntözési rendszer mikroszűrőjét el kell távolítani és az öntözés után a rendszert tiszta vízzel át kell mosni!

Gyakorlati tanácsok az Artis Pro használatához:

Az Artis® termésnövelő anyagként van engedélyezve.

Spórát (áttelelő képletet tartalmaz), azaz hidegre abszolút nem érzékeny, sőt, fagyasztva évekig tárolható.

Melegre viszont érzékeny, 15 °C alatt célszerű tárolni, eltarthatósága 6 hónap. Ha melegebben van, a tárolhatósága 3 hónapra csökken.

Csontszáraz talajban nem dolgozik, de nem pusztul el!

A talajban 1-2 hónapot él. Minél melegebb van és minél intenzívebb a technológia (fólia, üvegház), annál hamarabb elpusztul, mert túlszaporodik, kimosódik, melege van.

Intenzív, napi vagy napi többszöri öntözésnél (pl. uborka, kőzetgyapot, vödrös termesztés stb.) kimosódik a közegből, ezért folyamatosan pótolni kell! Szentesen pl. beiktattak egy 3. C tartályt (A: CaNO3, B: komplex, C: Artis), amiből kis dózisban folyamatosan megy a törzsoldat az öntözővízhez.

Minden rovart pusztít, amivel találkozik. Fonálféreg ellen is hatékonyan, preventíven véd.

Nem jut be a növénybe, tehát a belső élősködők ellen nem működik. Addig érdemes kijuttatni, amíg a növény tiszta. „Szakmérnöki dózisban”, azaz 4 kg/ha mennyiségben a meztelen csigát is viszi. (A spanyol csigát nem, a hasi kitinpáncél miatt!)

1,5-2 kg/ha dózisban kell alkalmazni (teljes felületen talajra permetezve és bedolgozva). Havonta ajánlott ismételni a kijuttatást, de a gyakorlati tapasztalatok szerint jobb inkább kisebb dózisokban, osztottan kijuttatni a havi adagot. Pl. ne 1 x 2 kg/hó, hanem 2 x 1 kg vagy 4 x 0,5 kg/hó, vagy a hidrokultúrában folyamatosan.

A kijuttatás előtt egy 24-36 órás előáztatás langyos, „kézmeleg” vízben jelentősen gyorsítja a hatást.

Csepegtetésnél a finomszűrőt érdemes kivenni a rendszerből, aztán tiszta vízzel ráöntözni, hogy kimosódjon a csövekből, illetve, hogy bemosódjon a talajba. (Nagy hígításnál nem fontos kivenni a szűrőt, csak a töményebb oldatoknál.) Mikroszóróval, vagy slagos öntözéssel is kimehet, sőt még porozva is, csak kerüljön, mosódjon, keveredjen be a talajba. Gombás (kapilláris) csepegőtestes rendszereken nem megy ki, dugít. Inkább öntözzék ki poharazva, vagy slaggal a vödrökre.

Akár 3-5-10-x kg is kimehetne hektáronként, nincs fitotoxikus dózisa.

A kijuttatáskor a permetezési nyomásnak a hatékonyságra semmilyen hatása nincs, 30-40 bar sem árt neki, nincs jelentősége!

Gyors, pár nap alatt hat, de nem taglózó szer! A rovarok először belassulnak, de nincs azonnali pusztulás. (A lótetű idegméregre emlékeztető, rángásos tüneteket mutat az 5-7. napon.)

Öko-nival, Borával, rovarölő szerekkel, tápanyagokkal, baktériumokkal keverhető. A gyomirtókkal nem javasolt keverni, mivel nem mindennel lett letesztelve. Pl. a Stompot nem szereti tankkeverékben, de külön-külön kijuttatható a két szer, a talajban már nem árt neki. Trifenderrel, gombaölőkkel nem keverhető. A Proplantot talajban bírja, de nem javasolt tankkeverékben kijuttatni, ám egy-két nap különbséggel mehet.

Alapvetően 4,5 alatti és 8 fölötti pH kerülendő!

Talajra juttatáskor nem a vízdózis a lényeg, hanem a kezelendő felület, arra kell kiszámolni a dózist (1,5-2 kg/ha), úgyis be kell mosni, vagy dolgozni.

Edényes termesztésnél (hasonlóan a tápanyagokhoz) a gyakori öntözéssel kimosódik, ezért itt az egyedszám fenntartása érdekében a folyamatos kijuttatás (akár a tápoldattal együtt) a jó megoldás. Minél kisebb az edény térfogata, értelemszerűen annál nagyobb a kimosódás esélye.

Öntözve bármikor kijuttatható, akár virágzásban is.

Minden zöldségkultúrában alkalmazható 1,5-3 kg/ha mennyiségben, maximum 1%-os töménységben, vetés, palántázás előtt a talajfelszínre permetezve, majd sekélyen bedolgozva, illetve pre- és posztemergens kezelésként kijuttatva. Akár gyomirtással, akár egyéb kémiai rovarölő szerekkel, tápanyagokkal együtt is kijuttatható. A talajban 1-1,5 hónapig él, a környezeti hőmérséklet és az intenzitás függvényében.
Tárolhatóság:

mélyhűtve maximum 12 hónapig, hűtve (5 °C) 6 hónapig, száraz, mérsékelten meleg helyen (20–25 °C) 3 hónapig, ezért célszerű az Artis®-t közvetlenül a tervezett felhasználás előtt beszerezni.
Artis Pro adagolása, használata:

Permetezés esetén az üzemi nyomás mértéke az Artis® hatékonyságára semmilyen negatív hatással nincsen.

Használat előtt 24–36 órás kézmeleg vízben történő áztatás gyorsítja és javítja a termék hatását. A permetezést követően értelemszerűen be kell dolgozni vagy be kell öntözni, mert hatását a talajban fejti ki. Az Artis® nem hő- és fényérzékeny, a bedolgozás a legjobb biológiai hatás eléréséhez szükséges (talajlakó gomba).

Csepegtető öntözés esetén a finomszűrőt ki kell venni a rendszerből, majd az Artis®-t tiszta vízzel ki kell mosni a csövekből!

Keverhető: talajjavító baktériumokkal, tápanyagokkal.
Hatásspektrum:

Az integrált növényvédelmet szem előtt tartva ezen biológiai szervezetek használhatók a károk mérséklésére az agrotechnikai, kémiai védekezést kiegészítve, a toxicitási veszélyek csökkentésével a fenntarthatóság és környezettudatosság szemléletében.
Artis Pro keverhetősége:

Fungicid készítményekkel, biopreparátum gombákra is ható talajfertőtlenítő szerekkel, valamint Trichoderma alapú készítményekkel együtt nem alkalmazható!

Kiszerelés: 100 g
Adatok
Forgalmi kategória.
III. Szabad forgalmú készítmény !
Kategória
GOMBAÖLŐK
Cikkszám
003664
Tömeg
120 g/db