TOP termékek

Ally Max SX 100 gr

Ally Max SX  100 gr
Ally Max SX 100 gr
Ez a termék a jelenleg érvényes szabályozás értelmében csak üzletünkben vehető át ! Futárszolgálattal a kiszállítás nem lehetséges !
Termék részletek !
Bővebben
Nincs raktáron
bruttó: 20 425 Ft
Egységár: bruttó: 204 248 Ft/kg
Nincs raktáron
Részletek
Az Ally® Max SX® szelektív, posztemergens gyomirtó szer, melynek hatóanyagai levélen és gyökéren keresztül is hatékonyak a kétszikű gyomnövények széles skálája ellen a kalászosok gyomirtásában. Kalászos talaj- és levélherbicid, őszi és tavaszi felhasználásra.

Hatásmód és hatékonyság

Az Ally ® Max SX® egy szelektív, posztemergens gabona gyomirtó szer, mely tribenuron-metil és metszulfuron-metil hatóanyagokat tartalmaz. Mindkét hatóanyag levélen és gyökéren keresztül is hatékony a kétszikű gyomnövények széles skálája ellen. A gyomnövényekben az Ally® Max 50 SX® gyorsan transzlokálódik, a gyomnövény növekedése néhány órán belül leáll, így ezután nem tud versenyezni a kultúrnövénnyel.
A permetezés során törekedni kell a lehető legjobb permetléborítás elérésére. A hatásfokozás érdekében a permetléhez 0,1 %-os koncentrációban Trend® 90 nedvesítőszer hozzáadása szükséges.
Felhasználási javaslatok

A készítményt a kultúrnövény 3 leveles fejlettségétől a zászlóslevél megjelenéséig lehet kijuttatni. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 leveles korukban, a ragadós galaj 2-3 levélörvös fejlettségekor, a nagy széltippan 1-3 leveles, a mezei acat tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre.

Mezei acat, nagy széltippan ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. Erős ragadósgalaj-fertőzés esetén, vagy fejlettebb egyedek ellen fluroxipir hatóanyagú készítmény 75-125 g hatóanyag/ha dózisával kombinációban célszerű kijuttatni.

Az Ally® Max 50 SX® gyomirtóval kezelt kalászos után a következő tavasszal kukorica, kalászos és napraforgó vethető. Tavasszal cukorrépa nem vethető! A kezelést követő 120 nappal ősszel akkor vethető olajrepce vagy takarmányrepce, ha a talaj pH értéke alacsonyabb, mint 6,5 és a talajt szántásos mélyműveléssel készítik elő.

Kiszerelés: 100 gr
Adatok
Forgalmi kategória.
I. Receptre vásárolható készítmény !
Kategória
GYOMÍRTÓK
Cikkszám
003645
Tömeg
150 g/db